Tikkurilan Soittokunta

Tikkurilan Soittokunnan henkilöesittelyssä kapellimestari Kimmo Nurmi

Kimmo Nurmi aloitti soittamisen 12-vuotiaana haitarilla. Hänen ensimmäisenä opettajanaan toimi Irene Juselius. Viisitoistavuotiaana alkoi ammattimainen musiikinopiskelu, kun Kimmo pääsi puolustusvoimain Sotilasmusiikkikouluun Helsinkiin. Musiikin opiskelu tapahtui Sibelius-Akatemiassa ja soitin vaihtui klarinettiin.

Ensimmäinen työpaikka oli Kouvolan varuskunnan soittokunta, johon Kimmo siirtyi kaksikymmenvuotiaana. Seuraavana vuonna alkoi lisäksi soittajan työt Kouvolan kaupunginorkesterissa sekä opettaminen Pohjois-Kymen musiikkiopistossa. Vuonna 1989 Kimmo siirtyi Hämeenlinnaan Panssarisoittokuntaan. Hämeenlinnassa Kimmo soitti lisäksi kaupunginorkesterissa sekä opetti puupuhaltimien soittoa opettajan valmistuslaitoksessa. Vuonna 1993 Kimmo siirtyi Kaartin Soittokuntaan, josta hän jäi eläkkeelle 1.6.2010.

Tikkurilan Soittokunnan kapellimestarina Kimmo on toiminut vuodesta 2003. Kimmo on muuttanut orkesterin ohjelmistoa viihteellisempään suuntaan. Orkesterissa käytetään laajasti laulu- ja puhallinsolisteja. Kimmon musiikin sovitustyöt ovat olleet tae koko ajan vaihtuvasta ohjelmistosta. Kimmo näkee tärkeänä sen, että TixiBandin soittajilla on koko ajan riittävästi musiikillisia haasteita. Yleisölle pitää esittää monipuolista ja viihdyttävää musiikkia.

Kapellimestarina toimimisen ja musiikin sovittamisen TixiBandille Kimmo kokee haastavana ja antoisana tehtävänä.

Tikkurilan Soittokunta

Aikaisempia kirjoituksia

Tikkurilan Soittokunta

Tikkurilan soittokunta – TixiBand – on vanhin Vantaalla yhtäjaksoisesti toiminut puhallinorkesteri. Se perustettiin vuonna 1945.

Tällä hetkellä orkesterissa soittaa yli 30 soittajaa. Syksystä 2016 lähtien orkesteria on johtanut Panu Matilainen. Hän on TixiBandin pitkän historian 13. kapellimestari.

 

TixiBand harjoittelee Tikkurilassa ja on Vantaan aikuisopiston opintoryhmä. Orkesteri on profiloitunut soittamaan viihteellistä musiikkia, mutta ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi myös Tikkurilan lukion vanhojen tanssit. Muita vuosittaisia tapahtumia ovat Vantaan veteraani- ja reserviläisten yhteistyötoimikunnan Sinivalkoisen musiikin iltapäivä lokakuussa, joulukonsertti, teemoiltaan sekä solisteiltaan vaihtuvat kevätkonsertit sekä perinteinen vappusoitto.

 

Lisää tietoa TixiBandin tulevista esiintymisistä orkesterin internet-sivuilta www.tixiband.fi sekä Facebookista www.facebook.com/tixiband

 

Uusimmat mielipiteet