Tikkurilan Soittokunta

TixiBand yllättää...

Eine Klaine Nachtmusik harjoituksen alla.

Jyrki Rihu

Tikkurilan Soittokunta - TixiBand yllättää kuulijansa tämän kevään konsertissa. Tämän kevään konsertti teemana on klassinen musiikki. Tämän hyvin kevyen ja viihteellisen musiikin parissa  toimiva orkesteri näyttää, että pystyy esittämään myös klassista musiikkia. Kuitenkin orkesteri tekee sen tavoilleen uskollisena ja on valinnut ohjelmistoon klassisen musiikin helmiä, joita ei väsy kuulemaan.

 

Erkki Liikanen esiintyy konsertin laulusolistina. Sen lisäksi orkesteri esiittää upeita klassisen musiikin helmiä. Esim. Thomaso Albinonin Adagio on puhallinorkesterin esittämänä harvinaisuus. Samoin Mozartin sävellys Eine Klaine Nachtmusik sovitettuna klarinettisooloksi yhdeksän vaskipuhaltajan säestäessä on suomen ensi-ilta.

Muita säveltäjänimiä ovat mm. Franz Lehar, Oskar Merikanto, Robert Schumann ja monia muita.

Tässä konsertissa viihtyvät varmasti nekin, jotka saattavat vierastaa klassista musiikkia. TixiBandin esitykset saavat jälleen kerran Aikuisopiston juhlasalin tunnelman kattoon. Tervetuloa mukaan kuulemaan tämään kevään huippukonserttia lauantaina 14.4. klo 17. Aikuisopiston juhlasali Lummetie 5. Ohjelma 10 euroa ovelta kello 16 alkaen. Väliajalla mahdollisuus nauttia kahvit.

 

Konsertin johtaa Kimmo Nurmi. 

Tikkurilan Soittokunta

Aikaisempia kirjoituksia

Tikkurilan Soittokunta

Tikkurilan soittokunta – TixiBand – on vanhin Vantaalla yhtäjaksoisesti toiminut puhallinorkesteri. Se perustettiin vuonna 1945.

Tällä hetkellä orkesterissa soittaa yli 30 soittajaa. Syksystä 2016 lähtien orkesteria on johtanut Panu Matilainen. Hän on TixiBandin pitkän historian 13. kapellimestari.

 

TixiBand harjoittelee Tikkurilassa ja on Vantaan aikuisopiston opintoryhmä. Orkesteri on profiloitunut soittamaan viihteellistä musiikkia, mutta ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi myös Tikkurilan lukion vanhojen tanssit. Muita vuosittaisia tapahtumia ovat Vantaan veteraani- ja reserviläisten yhteistyötoimikunnan Sinivalkoisen musiikin iltapäivä lokakuussa, joulukonsertti, teemoiltaan sekä solisteiltaan vaihtuvat kevätkonsertit sekä perinteinen vappusoitto.

 

Lisää tietoa TixiBandin tulevista esiintymisistä orkesterin internet-sivuilta www.tixiband.fi sekä Facebookista www.facebook.com/tixiband

 

Uusimmat mielipiteet