Suunnistuksen tehokurssilta Jukola-kuntoon

Jukola-koululaiset tutustuvat karttaan Niina Hulkosen johdolla.

Paula Lehtomäki

Keskiviikko-iltana Keravan Keinukallioon kokoontui suuri joukko lenkkeilypukuisia ihmisiä. Naispainotteisessa joukossa monella oli yhteinen tavoite, petrata suunnistustaitoja, jotta kahden kuukauden päässä häämöttävä Valio-Jukola tulisi suunnistettua kunnialla läpi.

Jukola-koulut suosittuja

Pihkaniskojen ja Keravan Urheilijoiden Jukola-suunnistuskoulu sai tälläkin kertaa suuren suosion. Halukkaita kurssille riitti enemmän kuin alun perin enimmäismääräksi sovittiin. Ketään ei kuitenkaan raaskittu jättää ulkopuolelle, joten suunnistuksen alkeita Jukola-koulun ensimmäisellä kerralla kuunteli noin 30 hengen poppoo.

- Olemme järjestäneet kaksi suunnistuksen ja Jukolan-viestin erikoiskurssia. Syksyllä alkaneella kurssilla lajiin paneudutaan vähän syvemmin kun taas nyt alkanut kurssi on tehokurssi suunnistuksen perusteista. Tavoitteena on saada uusia ihmisiä suunnistuksen pariin ja sitä kautta myös uusia osallistujia Valio-Jukolaan, kurssin toinen vetäjä Mikael Fogelholm kommentoi.

Kurssilaisiksi oli päätynyt väkeä monen mutkan kautta: toiset äidin houkuttelemina, toiset työporukan kannustamina. Monella tavoitteena oli parantaa kauan sitten hankittuja suunnistustaitoja tai opetella perusteita aivan virallisesti kurssilla.
Jukola-koulussa panostetaan erityisesti käytännössä oppimiseen, joten lyhyiden teoriaiskujen lisäksi tarjolla on paljon maastoharjoituksia pienryhmissä. Suunnistuskoulun vetäjien Johanna Tervon ja Mikael Fogelholmin lisäksi oppaina  on suuri joukko huipputason suunnistajia. Tavoitteena on antaa lähes henkilökohtaista opastusta lajin pariin. Toiveena on, että kaikki koululaiset pystyvät kurssin jälkeen kulkemaan metsässä itsenäisesti kartan kanssa.

Ohjaaja Tervo uskoo, että vaikka Valio-Jukolaan on alle 60 päivää nyt kurssin aloittaneet oppilaat voivat osallistua maailman suurimpaan suunnistusviestiin luottavaisin mielin.

- Varsinkin kuntoilijalle Jukolan viesti on sosiaalinen tapahtuma. Jos pärjää itsenäisesti kuntorasteilla, pärjää myös Jukolan viestissä, Johanna Tervo kannusti kurssilaisia.

Valio-Jukola järjestetään 16.-17.6. Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa.

Valio-Jukola 2012

Valio-Jukola 2012 suunnistetaan Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa 16.-17. kesäkuuta 2012. Kyseessä on 64. Jukolan viesti ja 35. Venlojen viesti.

Jukolan viesti syntyy pääasiassa talkoovoimin. Päävastuussa järjestelyistä on kaksi paikallista suunnistusseuraa Pihkaniskat ry Vantaalta ja Keravan Urheilijat.

Lisätietoa Jukolasta kotisivuilta!