Koe Kirkonkylä englanniksi

Kyläraittia Kirkonkylästä.

Riina Koivisto

Vantaa-Seura on järjestänyt Helsingin pitäjän kirkonkylän historiaan ja rakennusperinteeseen tutustuttavia kierroksia jo yli kymmenen vuoden ajan. Keskiviikkona 27.6.2012 klo 17.15 opastettu kierros järjestetään ensimmäistä kertaa englanniksi.

Kävelykierroksella tutustutaan oppaan johdolla muun muassa Pyhän Laurin keskiaikaiseen kivikirkkoon, hautausmaan muistomerkkeihin, pappilaan ja muuhun kylän valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

  •  Toivomme satunnaisten turistien lisäksi kaupungissa asuvien vieraskielisten tulevan tutustumaan uuden kotikaupunkinsa historiaan, kertoo Vantaa-Seuran kulttuurituottaja Susanna Eklund.

Kierros lähtee Helsingin pitäjän kirkon portilta (osoitteesta Kirkkotie 45, 01510 Vantaa) keskiviikkona 27.6. klo 17.15. Lippu kierrokselle maksaa 5 euroa. Lipunmyynti aloitetaan kello 17.00. Oppaana kierroksella toimii Richard Strohms. Samaan aikaan järjestetään myös suomenkielinen, opastettu kävelykierros.

  • Helsingin pitäjän historia ei ole vain Vantaan historiaa vaan liittyy olennaisesti myös Helsingin kaupungin historiaa. Kivikirkko on pääkaupunkiseudun vanhin pystyssä oleva rakennus ja Kirkonkylän koulu on Suomen vanhin toiminnassa oleva koulurakennus. Kirkonkylässä riittää nähtävää ja koettavaa, vakuuttaa Susanna Eklund.

 

 

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry. on kaikille vantaalaisille, niin syntyperäisille kuin tänne muuttaneille, tarkoitettu kotiseutuyhdistys. Yhdistys tutustuttaa Vantaan historiaan ja moderniin kulttuuritarjontaan järjestämällä muun muassa retkiä ja luentoja.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!