Vantaan ja Keravan Allergia-ja Astmayhdistyksen toimintaa syksy 2017

 

YHDISTYKSEN UUSI OSOITE ON 1.12.2017 ALKAEN : RATATIE 22 B, 01300 VANTAA

 

 

TAPAHTUMIA JA TOIMINTAA  SYKSY 2017

 

 

LUENTO: KEMIKAALIT KODIN ARJESSA JA TUTKIMUS TUOKSUHERKKYYDESTÄ

 

Ke 15.11 klo 17.30  Talkoorengas Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus, Aleksis Kiventie 19, Kerava

 

Altistumme erilaisille  kemikaaleille päivittäin mutta onko niistä haittaa? Oletko miettinyt miksi uudet huonekalut haisevat tai miten vit vähentää arjen kemikaalikuormaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen illan Kemikaalit arjessamme -luennolla sekä kuulet uusinta tietoa Tuoksuherkkyys tutkimuksesta ja siitä saaduista tuloksista. Aiheista luennoi Allergia-, Iho-ja Astmaliiton kemikaaliasiantuntija Sanna Virtanen. Talkoorenkaan kahvila on auki puoli tuntia ennen luentoa. Sitovat ilmoittautumiset etukäteen 9.11 mennessä joko puhelimitse 09 823 1600 tai sähköpostitse [email protected]

 

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

Ti 21.11 klo 18 Sääntömääräinen Syyskokous, Kielotien Mehiläinen, Kielotie 7 A, Vantaa (Tikkurila) ja 3:s kerros.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Kahvitarjoilu. Ei ennakkoilmoittautumista.

 

TEE JOULUKRANSSI  ITSE- KURSSI

To 23.11 klo 17.30 Joulukranssi kurssi yhdistyksen toimistolla, Silkkitie 5 P, 01300 Vantaa

Itse tehty joulukranssi tuo joulun kotiisi ja on kiva lahja myös ystävälle joulun alla. Lämpimästi tervetuloa valmistamaan joulukranssi männystä, kuusesta tai katajasta opettajan ohjauksessa. Kaikki tarvikkeet ja materiaalit varataan ilmoittautujamäärän mukaan ja löytyvät paikanpäältä. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 2.11 mennessä [email protected] tai 09 823 1600. Pieni tarvikemaksu paikanpäällä käteisellä.

 

KOE TUTTU FAZER UUDELLA TAVALLA-KAIKILLA AISTEILLA

Ti 28.11 klo 17 Tutustuminen Fazerin vierailukeskukseen, Fazerintie 6, Vaarala Vantaa

Jokavuotinen suosittu herkutteluvierailu Fazerille Vaaralaan on joulun alla monen odotettu tapahtuma. Fazer on järjestänyt vierailuja jo 1900-luvun alusta lähtien. Tule tutustumaan Fazeriin oppaiden johdolla noin 1 tunnin opastetulle kierrokselle kokonaan uudella, hauskalla ja inspiroivalla tavalla - kaikilla viidellä aistilla. Sinulla on mahdollisuus tehdä edullisia joulumakeisostoksia. Vierailun kesto on n. 1 tunti. Sitovat ilmoittautumiset ja maksut viimeistään 30.10 mennessä [email protected] tai 09 823 1600. Maksut aikuiset 12€/hlö, eläkeläiset/opiskelijat 10€ ja lapset yli 5 v 8 € ja alle 5v ilmaiseksi. Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus varata etukäteen Fazer kahvilassa kahvi ja piirakka (hinta 7€), ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset allergiat. 

 

JOULUKUU

TIPPUKIVITAPAUS – ESITYS KOKO PERHEELLE

LA 2.12 klo 13 Koko perheen teatteriesitys: Tippukivitapaus, Kansallisteatteri, Hki

Tippukivitapaus -runokuvakirja on ilmestynyt Otavalta huhtikuussa 2017. Koko perheen musikaali  jatkaa palkittujen Yökyöpelit ja Allakka pullakka-runokuvakirjojen ja tv-   sarjan hengessä suurella näyttämöllä!  Uusi huimauttava koko perheen musikaali huippusuosittujen Yökyöpeleitten tekijöiltä!  Musikaali vie Seija Soijan, Hujopin ja pikkuisen Tukaanin tulivuoren huipulta tippukiviluoliin, rottien sottalaivalta alppirinteille ja yhdeksän tähden luksuspuksus Hiippailuhotelliin sekä salaperäisten olmien asuttamaan luolastoon, jossa nähdään maanalainen nyrkkeilyottelu, eikä papupurkaukseltakaan vältytä. Samaan aikaan kolmikkoa jäljittää galaktisen Agenttineron apuagentti Mummelix, joka ei aina muista, että asiakas ei tarkoita samaa kuin eväs. Lopuksi vietetään unohtumattomat juhlat.

Laura Ruohosen verbaalisen ilottelun, Erika Kallasmaan hykerryttävien hahmojen ja Anna-Mari Kähärän musiikin siivittämänä. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille. Sitovat ilmoittautumiset ja maksut 2.11 mennessä joko 09 823 1600 tai [email protected]. Maksu 43€ aikuiset ja lapset 22€.

 

JOULUVIERAILU TAITEILIJAKOTIIN VILLA KOKKOSEEN

LA 2.12.klo 9.-13.30 Jouluvierailu Järvenpäähän taiteilijakotiin Villa Kokkoseen, lähtö tilausbussilla Kiasman edestä klo 9.00 Helsingistä ja paluu klo 13.30

Vierailemme uudenlaisessa kulttuurikohteessa Alvar Aallon mestariteoksessa Villa Kokkosessa Järvenpäässä Tuusulajärven länsirannalla, joka valmistui vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi. Alvar Aalto piirsi ensimmäisen luonnoksen Villa Kokkosesta 50 vuotta sitten ja taiteilijakoti on yksi merkittävimmistä Aallon suunnittelemista yksityistaloista, jonka sydämenä on konserttisali ja Joonas Kokkosen arvoflyygeli. Talon arvokasta arkkitehtuuria ja kulttuuriperintöä vaalivat pianisti Elina Viitaila ja oopperalaulaja Antti A. Pesonen toimien myös kohteen oppaina ja konsertoijina. Joulunaikaan Villa Kokkonen on puettu jouluasuun ja talon olohuoneesta on hieno näkymä Tuusulajärvelle. Tutustumme aluksi taloon ja kauniiseen ateljeehen. Ohjelma huipentuu Elinan ja Antin jouluiseen konserttihetkeen. Laulamme myös pari yhteislaulua Villa Kokkosen joululaulumonisteesta. Taiteilijakotikierroksen ja musiikkiesitysten jälkeen on vuorossa jouluinen pitopöytä kakkukahveineen. Tarjoiltavat ovat vähälaktoosisia (VL), laktoosittomia (L) ja pähkinättömiä.  Vierailun lopuksi on mahdollisuus tehdä ostoksia taiteilijakodin joulumyymälässä. josta voi ostaa joulukahvia,  jouluteetä,  joulukakkuja sekä Villa-tossuja, kalentereita ja postikortteja. Villa Kokkosessa kuljetaan kodikkaasti sukilla tai tossuilla, joten ota mukaan omat villasukat, sisätossut  tai vaihtojälkineet..

Paluumatkalla pistäydymme Koiramäen Pajutallilla, jossa mahdollisuus myös jouluostoksille. Maksut 54€/ jäsen ja 59€/ei-jäsen (sisältäen matkat, opastetun kierroksen, jouluisen pitopöydän ja kakkukahvit sekä joulukonsertin).  Lämpimästi tervetuloa mukaan!   Sitovat vahvistukset/ maksut 24.11 mennessä [email protected] tai 09 823 1600.  www.villakokkonen.fi tai www.villakokkonen.fi/kauppa

 

 

 

 

Vantaan Allergia- ja Astmayhdistys

Vantaan Allergia- ja Astmayhdistys jakaa tietoa, antaa vertaistukea, tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja järjestää virkistystoimintaa.

Yhdistys toimii myös allergiaa ja astmaa sairastavien hyvinvoinnin edistämiseksi Kansallisen allergiaohjelman linjausten mukaisesti. Yhdistyksen toimialueet ovat Vantaa ja Kerava.

Lue lisää kotisivuiltamme!