Viulu-jazzia Vernissassa

Antti Utriainen Matti Ågrenin Jazztetissa

Teppo Salakan Halsbandet-kuoro

Pekka Leimu

Lokakuun Tikkujameissa kuultiin hieman harvinaisempaa jazzia. Mikko –Ville Luolajan-Mikkola soitti viulua Matti Ågrenin Jazztetissä. Muita huippu muusikoita olivat mm. Häkä Virtanen bassossa sekä Antti Utriainen pianossa ja Olli Aro rummuissa. Matti tietysti soitti kitaraa kuten aina. Bändin vapaa musisointi sai sekä bändin että yleisön syttymään. Luolaja-Mikkolan virtuoosinen soitto oli todella mukaan tempaavaa.

 

Illan toinen esiintyjävierailija oli Teppo Salakan johtama Halsbandet-kuoro. Kuoro lauloi paitsi gospelia myös muita yleisölle tuttuja lauluja. Kuoro oli todella hyvässä vireessä. Teppo Salakka säesti kuoroa pianolla ja klarinetilla. Muut säestäjät olivat Pentti Nevaluoma basso ja Tuomas Ruokonen rummut.  

Vantaan Jazzyhdistys

Vantaan Jazzyhdistys ry. on sekä jazziin että myös teatteri- ja kulttuurimatkoihin keskittyvä yhdistys. Yhdistys perustettiin keväällä 2006. Varsinaisen toimintansa se aloitti syksyllä 2006.

Vantaan Jazzyhdistyksen pääaktiviteetti on Tikkujamit, jotka tarjoavat kerran kuussa Vernissassa kunnon jazzia. Joka Tikkujameissa on hausbändi, jonka lisäksi on lisäksi kaksi bändiä ja loppuillasta jammaillaan perinteiseen jazztyyliin.

Elokuussa järjestetään Elojazzit myös Vernissassa. Elojazzeista kerromme erikseen lisää kevään ja kesän aikana.