TAFT tärkeään voittoon kaatosateessa

Miro Kadmiry palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Palkinnon ojentaa TAFT:n puheenjohtaja Ville Sivunen

(c) Laura Helminen

Erinomaisesti pelannut TAFT puolustus pysäyttämässä Oulun pallonkantajaa.

(c) Laura Helminen

Oulu Northern Lights kaatui lukemin 22-0 (14-0).

Jaguaarit-tappion jälkeen itsensä selkä seinää vasten pudotuspelejä ajatellen asettanut Vantaan TAFT näytti, että ruutia löytyy ja vei nimiinsä sunnuntai-iltana pelatun ottelun. Ensimmäinen neljännes saatiin pelata kuivassa kelissä mustien pilvien lähestyessä, mutta toisella neljänneksellä alkanut sade repesi toisella puoliajalla kaatosateeksi, joka luonnollisesti vaikeutti pelin kulkua. TAFT puolustus piti kaudella jo kolmannen nollapelinsä ja TAFT puolustus onkin tällä hetkellä liigan tiukin –TAFT:ia vastaan on tehty ainoastaan 56 pistettä.

Oulu toi otteluun uuden pelinrakentajan. Brian Harris ei päässyt näyttämään kaikkea osaamistaan, sillä hän loukkaantui ensimmäisellä neljänneksellä säkitystilanteessa ja joutui jättämään ottelun kesken. Oululaisten peliä toisella puoliajalla johti kakkospelinrakentaja Lassi Heikkilä.

Ottelun alussa molemmat joukkueet hakivat tuntumaa ja lentopotkuja nähtiin puolin ja toisin. Yksi näyttävimmistä suorituksista oli TAFT:n DB Aleksi Wirénin syötönkatko, joka pysäytti oululaisten toisen hyökkäysdriven. Ensimmäisen neljänneksen lopussa TAFT sai hyökkäyksen rytmin käyntiin ja eteni oululaisten maalialueen tuntumaan. TAFT:n DB/K Akseli Olin teki illan ensimmäiset pisteet kenttäpotkumaalin muodossa ja vei kotijoukkueen 3-0 johtoon. Oulun hyökkäys ei sen sijaan saanut peliään kulkemaan ja heidän hyökkäyspelinsä tyrehtyi viimeistään puoleen kenttään ensimmäisellä neljänneksellä.

Toisen neljänneksen alussa nähtiin vauhdikas TAFT-drive, jossa hyökkäys eteni niin heittäen kuin juosten. Pelinrakentaja Miro Kadmiry oli erinomaisella pelituulella ja onnistui tiukoissa paikoissa. Mm. näyttävä 34 jaardin heittopeli WR Risto Hakkaraiselle suoraan juoksusta näytti sitä osaamista, mitä Kadmirylla on taskussaan. Drive päättyi maalijuhliin kun Kadmiryn aivan maalialueen kulmaan suuntautuneen heiton nappasi kiinni WR Pekka Utriainen. Lisäpistepeli muuttui potkusta peliksi epäonnistuneen snäpin vuoksi ja Kadmiry löysi maalialueelta Risto Hakkaraisen. TAFT siirtyi 11-0 johtoon.

Oululaisten ensimmäisen puoliajan paras hyökkäysdrive nähtiin seuraavaksi. Oulu eteni TAFT:n puolelle kenttää, aina 21 jaardin linjalle, josta yritettiin kenttäpotkumaalia. Potkun blokkasi ja nappasi käsiinsä TAFT tukimies Tony Mäkinen, joka palautti sitä 6 jaardia 27 jaardin linjalle. Tästä seurasi vielä yksi TAFT-hyökkäysdrive, joka päättyi aivan puoliajan viimeisillä sekunneilla Akseli Olinin 20 jaardin kenttäpotkumaaliin. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen 14-0 johdossa.

Toisella puoliajalla sade yltyi kaatosateeksi ja peli muuttui sen mukaisesti. Toista puoliaikaa värittivät lukuisat liukkaasta pallosta johtuvat pallon pudotukset, fumblet ja epäonnistuneet snäpit. TAFT kuitenkin piti hyökkäyksessään heittopeliä yllä ja ottelun näyttävin yksittäissuoritus nähtiinkin heti kolmannen neljänneksen alussa kun TAFT:n Jordan Barta, joka pääsääntöisesti pelaa puolustuksen linjassa, löysi avoimen ikkunan Northern Lights puolustuksen keskeltä. Kadmiryn heitto löysi perille ja Barta viimeisteli 71 jaardin touchdownin. Lisäpisteessä snäppi epäonnistui ja pallon linkosi kohti maalialueen kulmaa potkaisija Akseli Olin. Kauniiksi ei heittoa voi kutsua, mutta perille se löysi –Jordan Barta otti kiinni lisäpisteheiton ja siirsi TAFT:n 22-0 johtoon. Lukemat jäivät myös ottelun päätösnumeroiksi.

Ottelun TEHOSport pelaajana palkittiin TAFT:n pelinrakentaja Miro Kadmiry, joka pelasi huikean pelin. Kadmiry heitti yhteensä 323 jaardia ja 2 maalia.

Seuraavaksi TAFT kohtaa kärkijoukkue Helsinki Wolverinesin.

TAFT-Wolverines ma 23.7. klo 18.30 - kaikki TAFT-kannattajat katsomoon! 

Vantaan TAFT

Vantaan TAFT ry. on vantaalainen amerikkalaista jalkapalloa harjoittava seura, joka on perustettu vuonna 1981. Seura on voittanut aikoinaan ensimmäisen seurajoukkueiden Euroopan-mestaruuden vuonna 1986 ja sitä aikaisemmin Vaahteraliigan (miesten SM-sarja) vuonna 1985. Tämän jälkeen TAFT on toiminut vahvasti nuorten ja lasten liikunnan parissa ja sillä on lukuisia Suomen mestaruuksia eri ikäluokissa sekä edustajia nuorten eri maajoukkueissa.

Nykyisin Vantaan TAFT:n toiminta painottuu edelleen vahvasti nuorten ja lasten liikunnan puolelle ja haemme jatkuvasti lisää uusia harrastajia 10 - 16 vuotiaiden ikäluokkiin.

Lue lisää kotisivuiltamme!