Vantaan Taido

Vantaan Taido firar Svenska veckan

Congi Thu

I år firas Svenska veckan 4 -10 november. Evenemangen riktar fokus på Vandas tvåspråkighet. Lämpligt hade Vantaan Taido en besökande taidoka från Sverige på fredagskvällen. Tommy Phuom Pham tränar i Göteborgs Taidoklubb och har ett svart bälte i Taido. På fredagen lärde han vandaborna några bra tips som kan vara till nytta i jissen. Jissen är ett japanskt ord som betyder kampen. Tack för ditt besök och välkommen åter! 

Det finns också en finsk version av texten: http://www.vantaansanomat.fi/kumppanit/vantaan-taido/264735-vantaan-taido-osallistui-ruotsalaisuuden-viikkoon

Vantaan Taido

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaan Taido

Vantaan Taido ry:ssä harrastetaan taidoa, joka on japanilainen kamppailulaji.  Sana "taido" tarkoittaa suomeksi käännettynä vartalon tietä. Tekniikat eivät rajoitu vain lyönteihin ja potkuihin, vaan koko keho toimii "aseena".

Lajille ominaista ovat hyppyjen ja akrobaattisten liikkeiden hyödyntäminen, liikkuvuus ja kolmiulotteisuus. Tekniikkaluokat on jaettu eri osiin vartalon pystyakselin liikeradan perusteella, ja useimpiin tekniikoihin sisältyy sekä hyökkäys että puolustus samanaikaisesti.

Seura perustettiin vuonna 1996. Vuosien mittaan jäsenmäärä ja jäsenet ovat vaihtuneet, mutta aina on löytynyt muutaman henkilön aktiivinen porukka, joka on pitänyt toimintaa yllä.

Jäsenistöön on kuulunut niin junioreita, nuoria, opiskelijoita kuin jo työelämässäkin olevia. Jäsenten erilaisuudesta huolimatta kaikkia yhdistää hyvä henki ja kiinnostus harjoittelemiseen tai opettamiseen.  Harjoittelussa tavoitteena on itsensä kehittäminen ja liikunnallisen elämäntavan opettaminen.

Vantaan Taido harjoittelee pääasiassa Hakunilan kalliosuojan tatamitiloissa.

Kotisivut

Uusimmat mielipiteet