Vielä ehtii hakea kummiluokaksi!

Vehnätien päiväkodin esikoululaisia tutustumassa veden asukkaisiin.

Riitta Salminen

 

Vantaan luontokoulun kummiluokkahaku on käynnissä! Viimeinen hakupäivä on tiistai 21.8. eli vielä on mahdollisuus lähettää hakemus ja päästä mukaan maksuttomaan kummiluokkatoimintaan.

Luontokoulun kummiluokkatoiminnan tarkoitus on tukea koulujen ja päiväkotien opettajien tekemää luonto-opetustyötä ja mahdollistaa oppilaiden pääsy luontoon koulun sijainnista riippumatta. Toiminnassa on ollut mukana alakoulun luokkia, esikouluryhmiä ja joitakin yläkoulun luokkia. Alle esikouluikäiset voivat kummiluokkatoiminnan sijaan osallistua keväisin järjestettäville saturetkille.

Kummivuoden aikana kullekin luokalle on varattu neljä luontokoulupäivää. Opetus tapahtuu luontokoululla ja sen lähimaastossa Vantaan Sotungissa. Päivien ohjelmaan kuuluu retkeilyä, elämyksiä, luonnon tutkimista, luonnon toimintaan tutustumista, ihmettelyä ja oppimista. 

Opetusmenetelmät ovat toiminnallisia ja opetus tukee koulujen opetussuunnitelmaa. Ohjelma on luontokoulunopettajan valmiiksi suunnittelema ja sitä tarkennetaan ryhmän opettajan kanssa. Luontokoulutalona toimiva entinen kyläkoulu kaakeliuuneineen ja jännittävine ullakoineen on elämys jo sinällään. Suomen luonnon kasvi- ja eläinlajistoon tutustutaan kaikilla opetuskerroilla.

Luontokoulun kummivuoden aikana retkeilystä luokan kanssa ja lähiluonnon hyödyntämisestä oppimisympäristönä tulee tapa, ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kummiluokkien opettajat voivat myös kannustaa muita oman koulun opettajia luonto-opetuksen pariin. Koska kaksin on usein hauskempaa ja työkaverilta saa tukea, voivat kummiluokiksi hakea esim. rinnakkaisluokat samana vuonna.

Opetuskieli on suomi. Opetusta on saatavilla myös ruotsinkielisenä, ruotsinkielisen opettajan ohjauksessa. Myös osin englanninkielistä opetusta voi kysyä.

Osallistuminen kummiluokkatoimintaan on maksutonta! Luontokoululle pääsee julkisilla liikennevälineillä. Opetus jatkuu keväällä normaalisti, ellei toisin ilmoiteta.

Kummiluokkahaku päättyy tiistaina 21.8. Lisätietoja kummiluokkatoiminnasta ja tarkemmat hakuohjeet löydät Vantaan luontokoulun sivuilta: www.vantaanluontokoulu.fi

Suomen luonnonsuojeluliitto Vantaa

Suomen luonnonsuojeluliitto Vantaan keskeisenä päämääränä on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua Vantaan kaupungin alueella. Järjestämme luontokouluopetusta, niittytalkoita ja retkiä Vantaan luontoon ja laadimme lausuntoja ja kannanottoja ajankohtaisiin asioihin. Jos haluat lisätietoa yhdistyksen toiminnasta, haluat liittyä jäseneksi tai sinua askarruttaa jokin Vantaan luontoon tai ympäristöön liittyvä asia, ota yhteyttä! Yhteystiedot löydät nettisivuiltamme, mistä löytyy myös lisätietoa yhdistyksemme toiminnasta.