Laadukkaampaa keskustelua

Mia Lindström

(PÄÄKIRJOITUS) Millaista on hyvä keskustelu? Ainakin asiallista, toisen keskustelijan huomioon ottavaa, rakentavaa ja parhaimmillaan uusia ajatuksia herättävää.

Vantaan Sanomien paperilehdessä julkaistu mielipidesivu, Lukijan areena, on yksi lehtemme suosituimmista osioista. Joka numerossa lukijat kirjoittavat ajankohtaisista paikallista aiheista ja usein keskustelunavaukset saavat jatkoa.

Viime aikoina erityisesti terveydenhuoltoon liittyvät asiat ovat kirvoittaneet lukijamme kertomaan mielipiteensä. On myös arvokasta, että kuntalaiset ovat saaneet kirjoituksiinsa vastauksia muun muassa Vantaan kaupungin terveydenhuollosta.

Keskustella on voinut myös verkkosivuillamme. Tänä vuonna keskustelujen moderointiin on luvassa muutoksia, kun Suomen Tietotoimisto STT siirtyy moderoimaan keskustelujamme.

Keskustelijoille tämä näkyy muun muassa niin, että siirrymme niin sanotusta jälkimoderoinnista ennakkomoderointiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen kommentti tarkistetaan ennen julkaisua, ei julkaisun jälkeen, kuten tähän asti on ollut tapana.

Kommenttien tarkastus etukäteen pitää osaltaan keskustelun asiallisena. Toivottavasti muutos innostaa myös uusia keskustelijoita mukaan paikallisista aiheista juttelemaan. Vireälle ja monipuoliselle keskustelulle on tilausta!

Keskusteluohjeemme pysyvät pitkälti ennallaan. Kun oma kommentti on asiallinen, se julkaistaan.

Jos kommentti sisältää esimerkiksi kunniaa loukkaavia väitteitä, uhkauksia, sukupuoleen, ihonväriin tai uskontoon liittyviä asiattomuuksia, epäasiallisia linkkejä tai vaikkapa kiroilua, sitä ei julkaista.

Asioista voi ja niistä pitääkin olla eri mieltä. Oma taitonsa on kuitenkin esittää mielipiteensä niin, ettei solvaa muita. Jatketaan siis asiallista keskustelua niin paperilehden puolella kuin verkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu