Johtajavaihdoksia

Mia Lindström

(PÄÄKIRJOITUS) Vantaalle nimitettiin tällä viikolla kolmas uusi apulaiskaupunginjohtaja, kun vankiterveydenhuollon johtajana tällä hetkellä työskentelevä Timo Aronkytö valittiin sosiaali- ja terveystoimen toimialan uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi.

Vantaalaisille hän on tuttu kasvo, sillä Aronkytö on toiminut Vantaalla aiemmin muun muassa vanhus- ja vammaispalvelujohtajana ja terveyspalvelujen johtajana.

Aronkytö aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta. Vuoden alussa uusina apulaiskaupunginjohtajina ovat aloittaneet kaupunkikulttuurin toimialan apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand sekä kasvatuksen ja oppimisen toimialan johtaja Katri Kalske.

Uusien apulaiskaupunginjohtajien valinta ei tullut yllätyksenä, sillä aiemmat apulaiskaupunginjohtajat Martti Lipponen, Elina Lehto-Häggroth ja Jukka T. Salminen eläköityivät.

Eläkkeelle jääneiden johtajien lisäksi Vantaalta on lähtenyt toisiin tehtäviin muitakin keskeisissä viroissa olleita johtajia. Työllisyysjohtajana toiminut Timo Saari siirtyi Pohjanmaan ely-keskuksen ylijohtajaksi. Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta puolestaan aloittaa Kuntaliiton yhteysjohtajana.

Samassa yhteydessä johtajavaihdosten kanssa Vantaalla on totuteltu uudenlaiseen organisaatiomalliin, kun kaupungin toimialat ja niiden palvelualueet vuoden alussa muuttuivat, sosiaali- ja terveystoimea lukuun ottamatta.

Uusi Vantaa -mallissa on ollut pureskeltavaa osalle työntekijöistä, kun vastuualueet eivät kaikilla säilyneet entisellään ja osalla myös esimiehet vaihtuivat.

Eri palvelualueiden välisen toimivan yhteistyön rakentamiseen menee aikaa ja työ vaatii jatkuvaa kehittämistä.

Uudet johtajat ja nekin, jotka ovat vielä nimeämättä, ovat nyt paljon vartioina siinä, miten Uusi Vantaa -malli ottaa ensimmäiset askeleensa ja yhteistyö toimialojen välillä on mahdollisimman sujuvaa, tarkoituksenmukaista sekä kitkatonta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mies yritti varastaa tavaraa omakotialueelta keskellä päivää Vapaalassa – vapaalla ollut poliisi sai kiinni
 2. Koronavirus kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla – "Alussa kaikki ovat vähän epäileviä, että osaako tätä käyttää"
 3. Koivutorin uudistus käyntiin loppuvuodesta – nyt on mahdollisuus kertoa mielipiteensä siitä, miten torialueesta saisi viihtyisämmän
 4. Mielipide: Miksi moni jättää kädet desinfioimatta, kun tulee kauppaan?
 5. "Suomenkin mittapuulla ainutlaatuinen paikka" – Håkansbölen jugendkartanon opastuskierroksia vetävä historioitsija Tuulia-Tuulia Tummavuori haluaa tuottaa kävijöille oivalluksia
 6. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"
 7. Tiede: Miksi ihminen juo, vaikka se on haitaksi? Hyödyt saa heti ja riskit joskus myöhemmin, sanoo tutkijaprofessori Pia Mäkelä
 8. Tiede: Aamuryypyn voimin kirkkoon, ristiäisissä olutta, paloviina vei oikeuteen – Tällaista oli arki alkoholin kanssa 1600-luvulla
 9. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 10. Nuuksiossa retkeileviä kannustetaan käräyttämään laittomat tulipaikat
 11. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 12. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 13. Omistajailmoitus jäi lainvastaisesti tekemättä yli puolella yrityksistä – PRH: voi vaikeuttaa yritysten toimintaa
 14. HSL:n liikenteeseen liki 60 uudenlaista sähköbussia
 15. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vantaalaisnainen osti alkoholitonta viiniä ja tyrmistyi: Suolaa enemmän kuin soijassa! – syynä virheellinen etiketti
 2. Mies yritti varastaa tavaraa omakotialueelta keskellä päivää Vapaalassa – vapaalla ollut poliisi sai kiinni
 3. Mielipide: Miksi moni jättää kädet desinfioimatta, kun tulee kauppaan?
 4. Supikoirista on tullut riesa Vantaalla – "Veromiehen supi on poikkeuksellinen tapaus"
 5. "Suomenkin mittapuulla ainutlaatuinen paikka" – Håkansbölen jugendkartanon opastuskierroksia vetävä historioitsija Tuulia-Tuulia Tummavuori haluaa tuottaa kävijöille oivalluksia
 6. HSL:n liikenteeseen liki 60 uudenlaista sähköbussia
 7. Koronavirus kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla – "Alussa kaikki ovat vähän epäileviä, että osaako tätä käyttää"
 8. Koivutorin uudistus käyntiin loppuvuodesta – nyt on mahdollisuus kertoa mielipiteensä siitä, miten torialueesta saisi viihtyisämmän
 9. Lapsi menehtyi Havukoskella pudottuaan korkealta – poliisin esitutkinnan mukaan kyseessä oli tapaturma
 10. Vantaalaisyritys tuo maahan erikoiskalvoa, jonka pinnalla koronaviruskin nujertuu puolessa tunnissa
 11. Kerrostalon pihapiiri kuuluu vain taloyhtiön asukkaille – Sääntö pätee myös vuokrataloissa
 12. Säästötoimet iskevät Vantaan kirjastojen toimintaan – aukioloaikoja supistetaan elokuussa
 13. Reppu joka selkään -kampanja kerää taas reppuja vähävaraisten perheiden koululaisille
 14. Mielipide: Vantaan taloudessa edessä tiukat ajat – Tuomelan koulun seiniin olisi vastuutonta satsata
 15. Leonardo da Vilhun veistospuisto Sotungissa aukeaa viikoksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.