Uusi alue voi olla vanhoja rohkeampi

Mia Lindström

(PÄÄKIRJOITUS) Aviapoliksen suuralue tunnetaan vetovoimaisena, Suomen nopeimmin kasvavana työpaikka-alueena, jossa työskentelee noin 37 000 ihmistä.

Yksi suuri työllistäjä on tietysti Helsinki-Vantaan lentoasema, jonka toiminta on laajentunut voimakkaasti. Viime vuonna Helsinki-Vantaan läpi matkusti noin 22 miljoonaa ihmistä ja määrän arvioidaan nousevan entisestään.

Vantaan Sanomien keskiviikon numeron (VS 29.1.) Aviapolis-teemassa kurkistamme sisälle alueen elämään niin paikallisten asukkaiden, harrastajien kuin yritysten kautta. Juttujen kautta paljastuu vireä, aktiivinen ja kokeilunhaluinen alue, jonka sijainti on vailla vertaa.

Tulevaisuudessa Aviapolis tunnetaan entistä paremmin myös asuinalueena. Tulevaisuuden asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä vertaa haastattelussamme Vantaata Amerikkaan ja Aviapoliksen aluetta New Yorkiin Yhteistä Aviapolikselle ja New Yorkille on se, että molemmissa uudet asukkaat ja uudisrakentaminen luovat ihan omanlaisensa ilmeen.

Vaikka alue onkin vielä työpaikkavaltainen, on Vantaalle ja Aviapolikseen hiljalleen kehittymässä omanlaisensa ystävällinen henki, jonka ainakin toiselta paikkakunnalta Kainuusta Aviapoliksen Aerolaan muuttanut Mervi Oinas kertoo haastattelussamme kokevansa niin, että ”ilmapiiri on jollain tavalla hyvin positiivinen”. Vantaalaista tunnelmaa kuvaa positiivisesti myös Oinaan kokemus siitä, että Vantaalla ei tarvitse esittää mitään, eikä ketään kytätä.

Ystävällisyys on yksi asia, jonka myös Kimmo Rönkä mainitsee. Alueelta pitäisikin löytyä riittävästi monenlaisia kohtaamispaikkoja, jossa uusille kulmille muuttavat ihmiset voisivat luontevasti tutustua toisiinsa.

Uusi alue on aina vapaa vanhasta painolastista, joten Aviapolista on mahdollista kehittää rohkeastikin. On kiinnostavaa nähdä, millaiseksi Aviapoliksen suuralue tulevaisuudessa muodostuu uusien asukkaiden, asuntojen ja vapaa-ajan palvelujen myötä.

Aviapolis-teeman jutut ovat luettavissa myös Vantaan näköislehdessä ja ne julkaistaan myös verkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu