Lisää virkistyspaikkoja Vantaalle

(PÄÄKIRJOITUS) Asukasmäärältään kasvava Vantaa tarvitsee uusia virkistyspaikkoja vanhojen suosikkien rinnalle. Naapurikaupungeilla Helsingillä ja Espoolla riittää merenrantaa hyödynnettäväksi, mutta Vantaalla tätä iloa ei ole, joten on keksittävä jotain muuta.

Yksi uusista suunnitelmista on muuttaa Vantaan ja Helsingin rajalla sijaitsevat Vaaralanlammet yleiseksi uimapaikaksi (s. 6). Selvitysten mukaan lammet voitaisiin muuttaa uimapaikaksi pohjavesiä vaarantamatta. Yleissuunnitelman mukaan Vantaan puolelle eteläiseen lampeen voisi tehdä valvomattoman uimapaikan. Helsingin puoleiselle lammelle, Sydänlammelle, tulisi valvottu uimapaikka.

Suunnitelmat ovat vasta alustavia, ja uuden kesäkeitaan toteutuminen on ei ole vielä varmaa. Selvää kuitenkin on, että jotain uutta tarvitaan tuhansien uimarien kansoittaman Kuusijärven ja Länsi-Vantaalla sijaitsevan Vetokannaksen uimarannan rinnalle.

Luonto- ja virkistyskohteiden suosio on ehdottoman positiivinen asia, mutta suosion siivittämänä tulevat pysäköintiongelmat, jotka vaivaavat etenkin Kuusijärveä ja nyt jo Sipoonkorpeakin.

Kauniina talviviikonloppuina alueilla riittää runsaasti kävijöitä uuden Kuusijärven ja Sipoonkorven yhdistävän sillan mahdollistamana.

Myös Sipoonkorven Kalkkiuunintien pysäköintipaikat ovat usein viikonloppuisin ruuhkaisia. Alueen tiehoitokunta on palkannut yksityisen pysäköinninvalvonnan valvomaan villiksi äitynyttä pysäköintiä.

Tikkurilan jokiranta-alue tuo valmistuessaan puistoineen ja oleskelualueineen houkuttelevan paikan viettää vapaa-aikaa. Kuusijärvelle on tulevina vuosina luvassa kuntoilualue, uusia ulkoilureittejä ja uusi pulkkamäki. Onneksi tulossa on myös lisää pysäköintipaikkoja.

Nämä ovat hyviä uutisia, sillä kysyntää vapaa-ajanpalveluille selvästi on.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut