Vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi

(PÄÄKIRJOITUS) Lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaaminen on äärimmäisen tärkeä asia. Eriarvoisuus lisääntyy, jolloin monella perheellä menee hyvin, mutta paljon on myös heitä, joilla menee vähän huonommin.

Pitkäjänteinen työ auttaa tutkitusti lapsia ja nuoria. Vantaalla tästä on kokemusta, sillä täällä kehitetty Icehearts-malli on vuosien aikana osoittanut tehonsa.

Kerroimme viime viikolla, että yhden Icehearts-joukkueen toiminta tuo yhteiskunnalle säästöjä jopa kolme miljoonaa euroa (VS 30.11.–1.12.). Säästöä syntyy, sillä toiminnan avulla on mahdollista ehkäistä vaikkapa erityispalvelujen tarvetta.

Iceheartsissa työtä tehdään joukkueurheilun kautta. Mallissa lapsi on mukana urheilujoukkueessa, jossa tuttu kasvattaja ohjaa toimintaa 12 vuoden ajan. Tällä hetkellä Suomessa on 46 Icehearts-joukkuetta ja toiminnan piirissä on mukana 650 nuorta.

THL tekee parhaillaan vuonna 2015 alkanutta tutkimusta, jonka yksi osa-alue on 13 vuotta kestävä niin sanottu pitkittäistutkimus. Tutkimuksen tekeminen on tärkeää, jotta päästään vielä paremmin kiinni siihen, miten lasten ja nuorten hyvinvointi kehittyy verratuna Icehearts-toiminnan ulkopuolella oleviin lapsiin.

Iceheartsin lisäksi Vantaalla on monia muitakin toimijoita, jotka tekevät joka päivä tärkeää työtä lasten ja nuorten hyväksi. Seurakunnat, yhdistykset, järjestöt ja muut toimijat työntekijöineen sekä aktiivisine vapaaehtoisineen ovat avainasemassa oman alueensa lasten ja nuorten elämässä.

Monet heistä tuntevat oman alueen lapset monen vuoden ajalta ollen näin osana heidän kasvuaan.

Lasten ja nuorten hyvinvointia voi – ja täytyy – parantaa monella sektorilla. On hienoa, että vantaalaiset toimijat tekevät aktiivista yhteistyötä ja ovat omalta osaltaan tukemassa nuoria.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut