Hevoshaan koulusta voisi edes osan säilyttää asukkaiden käytössä

Lukijalta

Vantaan kaupungin tavoitteena on tukea asukkaiden yhteistoimintaa. Toiminnan yhtenä tukipilarina ovat asukastilat, joista uusin avattiin juuri Tikkurilaan.

Asukastilan tarve on suuri myös Hakunilassa. Alueella on aktiivista järjestötoimintaa vauvasta vaariin, mutta hyvin vähän yhteiseen käyttöön sopivia tiloja. Myös harrastekäyttöön sopivia tiloja on vähän, ja esimerkiksi Hakunilassa yli 40 vuotta toiminut käsityökeskus joutuu lähtemään muualle, kun nykyiset tilat lähtevät alta uudisrakentamisen myötä.

Myönteisen kohtaamisen tiloja kuitenkin tarvitaan kipeästi. Erääksi asukastilavaihtoehdoksi on esitetty Skomarsin torppaa, mutta minne siellä nyt oleva aktiivinen kokous- ja tilaisuustoiminta siirtyisi? Skomarsin torppa on myös aivan liian pieni kunnolliseksi asukastilaksi, joka sopisi samanaikaisesti monen toiminnan käyttöön.

Hakunilan asukkaat ansaitsevat tilansa. Hevoshaan koulurakennusta ei vielä ole purettu, joten yhdistyksemme esittää, että vakavasti pohdittaisiin mahdollisuutta säilyttää edes osa koulusta asukkaiden käytössä. On vaikea keksiä alueelta muita yhtä sopivia tiloja.

Hakunila-seura ry

Kati Tyystjärvi hallituksen jäsen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut