Hakunila tarvitsee asukastilan

Mia Lindström

(PÄÄKIRJOITUS) Missä tavata ystäviä, tutustua uusiin ihmisiin ja harrastaa matalalla kynnyksellä? Tikkurilan Lummetielle avattavassa asukastilassa tämä on mahdollista. Uuden tilan virallisia avajaisia vietetään torstaina.

Etenkin alueen ikäihmiset lienevät mielissään kohtaamispaikasta. Tikkurilan seurakuntien virastotalon purkamisen seurauksena menetetyn Olotilan puuttuminen on tarkoittanut sitä, ettei tällaista paikkaa oikein ole ollut.

Seniorit ovatkin kokoontuneet Tikkurilan Prisman aulaan maailmaan parantamaan (VS 15.5). Jutussamme moni kertoi kaipaavansa paikkaa, jonne voisi piipahtaa, istahtaa juttusille ja keittää kahvia omakustannehintaan.

Vantaan kaupunki on tänä vuonna avannut uudet asukastilat myös Mikkolaan ja Korsoon.

Uusien tilojen avaaminen on hieno juttu. Vaikka kaupungissa on paljon kahviloita, ravintoloita ja ostoskeskuksia, tarvitaan myös paikkoja, joissa voi tavata toisia ilman ostopakkoa.

Samaan aikaan on kuitenkin alueita, joissa asukastiloista on suuri puute. Yksi paikoista on Hakunila.

Myös tilat harrastamiseen ovat ahtaalla. Esimerkiksi Taito Etelä-Suomeen kuuluvan taitokeskus Hakunilan toiminta on vaakalaudalla, sillä nykyisistä, yhdistykselle hyvin toimivista tiloista, joudutaan todennäköisesti luopumaan rakennuksen purkamisen vuoksi. Se olisi kova isku harrastajille, joita keskuksessa on riittänyt aamusta iltamyöhään.

Hakunilan kaltaisille lähiöille olisi erityisen tärkeää, että alueella olisi riittävästi kokoontumispaikkoja niin lapsiperheille kuin ikäihmisille. Myös yhdistyksille ja muille toimijoille pitäisi taata riittävät tilat, jotta harrastustoiminta pysyisi alueella vireänä.

Kaupungin tavoitteena on saada asukastila Hakunilaan ensi vuoden aikana (VS 25.9.). Nähtäväksi jää, toteutuuko toive ja löytyykö samalla uudet tilat myös käsityöharrastajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu