Vesijuoksija voi välttää ohitukset kääntymällä

Lukijalta

Nimimerkki Vesijuoksun harrastaja (VS 10.7.) peräänkuulutti Hakunilan uimahalliin ohjeita siitä, kuinka vesijuoksijoiden pitäisi kulkea peräkkäin, ei rinnakkain.

Kymmenen vuotta vesijuoksua harrastaneena voin sanoa, että mitkään rataohjeet eivät saa joitain meistä kulkemaan jonossa, vaan aina on rinnakkain altaassa kulkevia.

Sen sijaan, että joka kerta uimahallissa käydessäni pahoittaisin mieleni rinnakkain kulkijoista, olen kehitellyt vesijuoksutavan: käännyn aina siinä kohtaa, missä rata on vielä vapaana. Niin en joudu ohittamaan rinnakkain juoksijoita.

Vesijuoksu ei ole nopeuslaji, vaan tekniikkalaji, joten vauhdilla ei sinänsä ole väliä, vaan oikeilla ja tehokkailla liikkeillä.

Haluaisin kiittää Tikkurilan uimahallia siitä, että siellä on ihan parhaat puitteet vesijuoksun harrastamiseen. Uimahallin 50 metrin altaassa on kaksi vain vesijuoksijoille varattua rataa.

Minna Pajunen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut