Vantaalla on nyt imua

Armi Suojanen

(PÄÄKIRJOITUS) Viime viikkoina Vantaan Sanomat on saanut kertoa uutisia isojen ja tunnettujen toimijoiden muutosta Vantaalle. Vantaalle siirtyvät Säteilyturvakeskus STUK ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu. Niin STUK kuin Veripalvelu siirtävät toimintansa pois Helsingistä.

STUKille rakennetaan tilat Jokiniemeen ja Veripalvelulle Myllykylään Vehkalan työpaikka-alueella. STUKin tilojen pitäisi valmistua keväällä 2022 ja Veripalvelun saman vuoden kesällä.

Jo aiemmin on kerrottu, että uusi tuomioistuinvirasto aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa ja se sijoitetaan Vantaalle. Viraston tilat tulevat entisen silkkitehtaan kortteliin Tikkurilaan.

Vantaalla on nyt imua.

Tunnettujen toimijoiden tulo Vantaalle on iso juttu. On täällä entuudestaankin isoja nimiä, kuten vaikkapa Metsähallitus ja Vaisala, mutta lisää mahtuu.

Uudet tulijat,niin suuret kuin pienet, ovat tervetulleita ja niitä Vantaa janoaa, kuten kaikki muutkin paikkakunnat. Yritykset tuovat kaupungille verotuloja ja tarjoavat työpaikkoja.

Vantaa on toki tehnyt työtäkin yritysten, virastojen ja muiden toimijoiden kalastamiseksi. On panostettu logistiikka- ja työpaikka-alueisiin, kuten Hakkilaan ja Vehkalaan. Toimistotiloja on kaavoitettu erityisesti Tikkurilaan ja Aviapoliksen alueelle.

Vantaa tarjoaa myös loistavan saavutettavuuden joka puolelta maata ja vielä lentoaseman läheisyyden. Lisäksi virkakoneisto lupaa sujuvaa asiointia ja apua tonttien sekä toimitilojen etsinnässä.

Merkittävien yhtiöiden ja yhteisöjen pääkonttoreiden ja tuotantolaitosten sijoittumisella Vantaalle on myös suuri vaikutus mielikuvaan kaupungista.

Kun hyvän julkisuuskuvan tai brändin omaava yritys muuttaa tänne, se on parasta ja ilmaista mainosta kaupungille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu