Turvaväli on muistettava ulkoilussakin

Mia Lindström

(PÄÄKIRJOITUS) Vallitseva tilanne haastaa monen käsityksen siitä, minkälainen sosiaalinen kanssakäyminen on turvallista.

Omasta hyvinvoinnista tulee pitää huolta ja se onnistuu hyvin esimerkiksi ulkoilemalla. Ei kuitenkaan miten ja missä tahansa.

Liikkumisrajoituksissa suositellaan, että yli kymmenen henkilön kokoontumisia vältettäisiin. Tämän takia muun muassa uimahallit, skeittipaikat, urheilukentät ja Vantaan ainoat kuntoportaat on suljettu.

Moni urheiluseuroista on laittanut toimintansa tauolle tai siirtynyt etävalmennukseen.

Ohjattujen liikuntaharrastusten jäädessä tauolle on lasten ja nuorten liikkuminen omatoimisuuden varassa. On siis positiivista, jos ulkoilu kiinnostaa, eikä kotiin jäädä koko päiväksi pyörimään.

Vantaan kaupungin liikuntatoimi on kuitenkin joutunut pohtimaan ulkoliikuntapaikkojen jonkinlaista aitaamista, sillä paikoin liikuntapaikoilla on kokoonnuttu turhan innokkaasti.

Pahin tilanne on ollut Kartanonkoskella, jossa liikuntajohtajan mukaan kokoontuu säännöllisesti jopa 40 hengen ryhmiä.

Osa heistä on ulkosalla aikaansa viettäviä nuoria, mutta peiliin katsomisen paikka on myös monella aikuisella kuntoliikkujalla.

Osa lukijoistamme luuli aprillipäivänä verkkosivuillamme julkaistua uutista ulkoliikuntapaikkojen mahdollisista aitaamisista pilaksi, mutta sitä se ei ollut.

Vaikka ulkoilu onkin kannatettavaa, on siinäkin syytä muistaa turvavälit ja suositukset.

Samasta asiasta on muistuttanut muun muassa Metsähallitus, kun ihmiset ovat rynnänneet viikonloppuisin sankoin joukoin kansallispuistoihin ja istuneet kylki kyljessä nuotiopaikoilla.

Idea terveellisestä reippailupäivästä luonnon keskellä voi pahimmillaan tuoda kurjat jälkiseuraukset.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut