Autoilijat maksumiehinä

Mia Lindström

(PÄÄKIRJOITUS) Jos kaupungin suunnitelmat käyvät toteen, voi Tikkurilasta tai Kivistöstä olla jatkossa entistäkin vaikeampaa löytää pysäköintipaikkaa, ainakaan maksutonta sellaista.

Suunnitelmissa on laajentaa maksullisen pysäköinnin aluetta Tikkurilassa ja Kivistössäkin uusien rakennettavien katujen osalta (VS 18.3.).

Tällä hetkellä pysäköinti on maksullista Tikkurilassa, Kivistössä ja Myyrmäessä kadunvarsilla keskusta-alueilla.

Ensimmäinen tunti on maksuton ja vasta tämän jälkeen maksu alkaa juosta.

Maksullisen pysäköinnin laajentaminen on tarkoitus tuoda valtuutettujen päätettäväksi viimeistään ensi syksynä.

Mikään kultakaivos maksullinen pysäköinti ei Vantaan kaupungille ole. Kerroimme tammikuussa, että esimerkiksi vuonna 2018 kadunvarsipysäköinnin tuotot olivat reilut 116 000 euroa.

Tuolloin kaupunki muistutti, että pysäköinnin maksullisuuden ensisijainen tavoite on se, että pysäköintipaikkojen vaihtuvuus olisi nykyistä nopeampaa.

Autoilijoilta tämä vaati asenteenmuutosta. Esimerkiksi Tikkurilan palvelujen tulisi olla niin vetovoimaisia, että autoilija varta vasten ajaa Tikkurilaan tietoisena siitä, että pysäköintipaikkaa voi joutua etsimään ja pysäköinnistä voi joutua maksamaan.

Kivistössä ja Keimolanmäessä puolestaan pysäköintipaikkojen kysyntä on tarjontaa runsaampaa. On vaikea nähdä, miksi maksullisuutta halutaan lisätä Kivistössä entisestään.

Aika näyttää, ovatko autoilijat valmiita maksamaan pysäköinnistä vai suuntaako yhä useampi autollaan suuriin kauppakeskuksiin ilmaisten pysäköintipaikkojen ja kenties monipuolisemman palvelutarjonnan perässä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut