Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ylioppilasjuhlia vietetään yhteisesti vasta elokuussa – Miksi juhlapäiväksi valittiin arkinen perjantai?

Vantaa on päättänyt, että koronaviruksen vuoksi valmistujaisjuhlia ei juhlita perinteisellä tavalla lauantaina 30. toukokuuta, vaan kaikissa Vantaan päivälukioissa julistetaan abit ylioppilaiksi oppilaitoskohtaisesti päätettävällä tavalla, vaikkapa videotervehdyksellä.

Yhteinen juhla kevään ylioppilaille järjestetään vasta perjantaina 28. elokuuta, mikäli koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset sen mahdollistavat.

Toivoisin, että elokuun juhlaa ei järjestettäisi perjantaina vaan kaupunki vielä harkitsisi juhlan siirtämistä lauantaiksi 29. elokuuta. Miksi? Tämän kevään ylioppilailla on ollut poikkeuksellisen rankka kevät ja he ansaitsevat mahdollisuuden juhliin yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Perjantai on arkinen työpäivä. Nuori saattaa olla perjantaina toisella paikkakunnalla opintojensa vuoksi, sillä syylukukausi korkeakouluissa on jo alkanut.

Suodaan nuorille perinteisen arvokas juhlapäivä elokuisena lauantaina: ensin juhlat koululla, sitten kotona rauhassa sukulaisten ja tuttavien kanssa ja illalla vielä viimeiset yhteiset juhlat muiden ylioppilaiden kanssa, niin kuin perinteisiin kuuluu.

Nuoret ovat ansainneet muutakin kuin arkisen perjantain. Uskon koulun henkilökunnan suostuvan poikkeusoloissa poikkeusjärjestelyyn ja lauantaityöpäivään.

Ulla Kaukola, kaupunginvaltuutettu (sd.)

Suodaan nuorille perinteisen arvokas juhlapäivä elokuisena lauantaina.