Mielipide | HSL:n päätös matkalippujen myynnistä eriarvoistaa

Kirjoittajien mukaan käteismaksukielto linja-autoissa saattaa estää kokonaan joidenkin ihmisten matkanteon.

Koronatilanteen vallitessa Helsingin seudun liikenne (HSL) päätti, että linja-autoissa ei enää voi ostaa käteisellä matkalippuja.

Päätös on sinänsä ymmärrettävä kuljettajien kannalta, mutta siinä ei ole huomioitu kaikkia kulkuneuvojen käyttäjiä. Lippuja on hankalaa ostaa, mikäli bussipysäkillä ei ole lippuautomaattia ja sinulla ei ole matkakortilla tai tilillä rahaa.

Vaikeuksia asiaan tuo varsinkin tilanne, jossa matkustajalla ei ole käytössään älypuhelinta tai liittymästä on mobiilimaksut estetty. Lipun ostamisen mahdottomaksi tekee myös se, mikäli omistat prepaid-liittymän, mutta liittymälläsi ole enää saldoa jäljellä.

Hämmennystä herättää se, kun kaupoissa on edelleen mahdollista maksaa käteisellä rahalla, mutta linja-autoissa käteisellä maksamisesta on tullut suuri peikko. Mikä tekee linja-autossa käteisellä maksamisesta vaarallisempaa kuin kaupassa?

Eeva Helén Korson vasemmisto Ry:n sihteeri

Joni Hildén Koivukylän sosialidemokraatit Ry:n pj.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut