Pääkirjoitus: Yleiskaava linjaa, miten Vantaa kehittyy tulevaisuudessa – koronan vuoksi kaavaan voi tutustua pääosin verkossa

Millainen kaupunki Vantaa on tulevaisuudessa? Minne rakennetaan asuntoja, ja minkälaisia niistä tulee? Entä minne tulee kaupallisia palveluja? Kuinka paljon lähiluonnolle jää sijaa?

Sen määrittää uusi yleiskaava, jonka suuntaviivat linjaavat kaupungin kehitystä vuoteen 2050 asti.

Yleiskaavaehdotuksesta selviää, että Vantaa kasvaa sisäänpäin. Uusia, niin sanotusti pystymetsään rakennettavia asuinalueita ei ole suunnitteilla, mutta vanhoja alueita tiivistetään etenkin Tikkurilassa, Aviapoliksessa ja Myyrmäessä.

Se näkyy tehokkaana maankäyttönä, kun pieneltäkin näyttävälle tontille tai metsäpläntille voi tulla tiiviisti rakennettua asumista.

Ympäristönäkökulma korostuu nyt nähtävillä olevassa kaavaehdotuksessa. Pääosin uutta asumista on tarkoitus rakentaa joukkoliikenneyhteyksien varrelle, tulevaisuudessa todennäköisesti esimerkiksi Vantaan ratikan reitin varrelle.

Uusi yleiskaavaehdotus on nyt nähtävillä, mutta koronaviruksen takia pääosin verkossa.

Yleisötilaisuudet, joissa yleiskaavaa on ollut tapana esitellä, on peruttu. Samalla niiden tuoma arvokas ja käytännönläheinen keskustelu jää nyt käymättä.

Kaavaehdotukseen voi nyt tutustua verkossa, jossa on esittelyvideoita ja muuta materiaalia, kuten kaavaan liittyviä selvityksiä.

Kaikilla ei kuitenkaan ole tietokonetta tai älypuhelinta käytössä. Silloin voi suunnata Vantaa-infoon Tikkurilaan ja Myyrmäkeen.

Jos haluaa tehdä virallisen muistutuksen, joka on ainoa virallinen keino kertoa mielipiteensä yleiskaavasta, on se tehtävä kirjallisesti 18. kesäkuuta mennessä.

Kaikkein parasta tietysti olisi, jos tulevaisuuden suunnitelmista voisi keskustella vilkkaasti nyt, kun on sen aika.

Tässä on myös meidän paikkamme. Me Vantaan Sanomissa lupaamme kertoa yleiskaavaan liittyvistä tulevaisuuden suunnitelmista eri näkökulmista tiiviisti touko–kesäkuun ajan. Lisäksi julkaisemme aiheeseen liittyviä mielipidekirjoituksia Lukijan areena -palstallamme.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut