Pääkirjoitus: Kesä ilman tapahtumia

Tänä kesänä moni on suunnitellut olosuhteiden pakosta viettävänsä lomaa kotikulmilla. Nyt suunnitelmat saattavat muuttua entisestään, kun hallituksen viime viikolla julkistama linjauksen seurauksena.

Hallitus linjasi, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksia ei saa koronaepidemian vuoksi järjestää ennen elokuun alkua. Tämän jälkeen rajoituksia tarkastellaan aina kuukausi kerrallaan.

Suuremmat festivaalit ja tapahtumat, kuten Ruisrock, Provinssirock ja Savonlinnan Oopperajuhlat, ehtivät jo ilmoittaa siirtävänsä tapahtumansa kesälle 2021.

Rajoitukset osuvat myös Vantaan tapahtumatarjontaan. Jo perinteeksi muodostunut Tikkurila Festivaali ilmoitti, että festivaali perutaan heinäkuulta ja järjestetään seuraavan kerran ensi vuonna.

Myyrmäkeen kesäkuuksi suunniteltu Iskelmä Myyrmäki Food & Wine joudutaan niin ikään perumaan kesäkuulta, mutta tapahtuma järjestetään myöhemmin.

Myös monet muut tapahtumat, kuten Vantaa päivän ulkoilmakonsertit ja monet urheilutapahtumat jäävät järjestämättä.

Vuosi vuodelta suositumpaa Helsingan keskiaikapäivää ei sitäkään vietetä elokuussa. Kyseessä on ollut Vantaa-Seuran ja lukuisten vapaaehtoisten ponnistus, joka on tuonut tuhannet ihmiset nauttimaan keskiajan tunnelmasta Helsingin pitäjän kirkonkylään.

Ihmisten parhaaksi rajoitukset on tehty, se on selvää. Silti on murheellista, että vantaalaista kulttuurikesää vietetään nyt vaisummin kuin alun perin suunniteltiin. Virtuaalikonsertit ovat toki tyhjää parempi vaihtoehto, mutta niin urheilu kuin kulttuurikin on usein parasta paikan päällä.

Koronatilanteen niin salliessa ja rajoitusten hellittäessä on mahdollisesti luvassa vilkas kulttuurisyksy, sillä monet pienemmät tapahtumat on siirretty syksyn puolelle.

Tuolloin on aika tukea paikallista toimintaa ja lähteä konsertteihin, teattereihin ja urheilutapahtumiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.