Mielipide: Nyt olisi mitä sopivin aika kumota Tuomelan koulun lakkautuspäätös ja tarjota koronatilanteenkin tarpeita ihanteellisesti vastaava opiskeluympäristö lähialueen lapsille

Tuomelan koulu pitäisi kirjoittajan mielestä palauttaa lähialueen lasten kouluksi. Arkisto/Marika Lumme

Eivätpä tajunneet kaupunkimme taannoiset päättäjät eivätkä sen enempää virkamiehet, kuinka suuren virheen tekivät lähes seitsemän vuotta sitten päättäessään lakkauttaa terveen, toimivan ja tehokkaan Tuomelan koulun Hämeenkylästä.

Nykyisen tiedon varassa, koronaepidemian vallitessa, voidaan todeta Tuomelan tapaisen koulun olevan ihanteellisen opiskeluympäristön koululaisille.

Miltä kuulostaa sisäilmaltaan terve koulu, jossa on pienet luokat, joiden avulla koulun oppilaita on helppo pitää erillään toisistaan?

Tätähän valtioneuvostokin linjasi nyt kouluilta vaadittavan ja Tuomelassa tämä on ollut käytäntönä jo 1930-luvulta lähtien!

Nyt viimeistään on aika kumota tehty lakkautuspäätös ja ottaa Tuomela virallisesti takaisin osaksi Vantaan kouluja.

Onneksi koulu on ollut kaikki nämä vuodet täydessä käytössä, sillä se on palvellut väistökouluna muissa oppilaitoksissa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi.

Nyt olisi jo aika päästää alueen lapset takaisin omaan lähikouluunsa.

Markus Lyyra

Hämeenkylän omakotiyhdistyksen pj.

Valtuuston 1. varajäsen (kok.)

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut