Mielipide: Vantaan on keskityttävä olennaiseen ja satsattava terveyspalveluihin – ratikka voi odottaa

Sosiaali- ja terveyspalvelut vaativat täyden huomiomme ja riittävän rahoituksen, kirjoittajat toteavat.

Vantaan talous oli jo vuoden 2019 lopulla aiempaa vaikeammassa tilanteessa. Nyt koronan jäljiltä talousarviossa on aukko, joka vastaa vajaan kahden veroprosentin tuottoa, jopa neljän vuoden ajan. Tätä valtion tuki saattaa keventää, mutta nyt Vantaan tulee keskittyä olennaisiin omiin toimenpiteisiin.

Terveys- ja sosiaalipalvelut vaativat täyden huomiomme ja riittävän rahoituksen. Koronan aikana hoitamatta jääneet ei-kiireelliset potilaat tulevat aiheuttamaan terveydenhuoltoon lisäkapasiteetin tarvetta.

Koronakriisin jälkihoitona tarvitsemme resursseja myös mielenterveyspalveluihin, eri ikäisten tukipalveluihin ja psykososiaaliseen tukeen.

Omaishoidon tuki ja lasten kotihoidon tuki ovat edullisia ja ihmisläheisiä hoitomuotoja, joita pitää vahvistaa. Varhaiseen oppimisen tukeen panostaminen puolestaan ehkäisee koulupudokkuutta ja syrjäytymistä.

Ratikkaa on perusteltu tulossa olevilla investoinneilla. Parhaimmillaankin tuotto ratikasta asettuu vasta vuosien päähän. Suunnitelmaa voidaan siis kivutta siirtää vaikkapa kolmella vuodella. Tämä säästäisi kuluja ensi vuonna kuusi miljoonaa euroa!

Kunnan tehtävä on turvata asukkaidensa hyvinvointia. Nyt on aika keskittyä tähän olennaiseen tehtäväämme.

KD valtuustoryhmä:

Tiina Tuomela, valtuustoryhmän pj

Jouko Jääskeläinen, kaupunginhallituksen jäsen

Juha Malmi, valtuutettu

Tanja Vahvelainen, valtuutettu

Soili Haverinen, varavaltuutettu

Loviisa Kaartokallio, varavaltuutettu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut