Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Harrastukset ovat tauolla, mutta luonto ei – Vantaalla on mahdollista löytää elämyksiä

Kirjoittaja ihastelee luonnosta löytyviä elämyksiä ja sitä että Vantaalla niiden ääreen on mahdollista päästä.

Tällä hetkellä kun monet muut harrastuksemme ovat pakostakin tauolla, olemme löytäneet ikään kuin uudelleen luonnon, sen eläimet, kasvit ja linnut.

Kun yli seitsemänkymppiset voivat kävellä suhteellisen vapaasti luonnossa, olemme harrastaneet melkein päivittäin kävelyretkiä Kylmäojan purolaaksossa. Varsinkin lammissa näkyy mielenkiintoisia lintulajeja, joita emme ole juuri koskaan ennen havainneet.

Olemme nähneet nokikanan ja liejukanan, joka on rakentamassa pesää kaislikkoon ja vei nokassaan vedestä noukkimaansa kasvijätettä.

Olemme myös seuranneet telkkänaaraan mukana uivaa poikuetta, johon alun perin kuului kahdeksan poikasta, mutta josta on sittemmin hävinnyt kaksi pientä.

Kaislikossa kävelee kahlaajia, jotka olen ollut tunnistavinani rantasipeiksi. Muutama tiklikin näkyi matkan varrella.

Olemme nauttineet havainnoistamme ja ajatelleet suurella mielihyvällä Vantaan kaupunkia, joka on rakentanut meille näin hienot maisemat ja mahdollistanut meille nämä elämykset. Toivottavasti linnut ja muutkin luontokappaleet saavat elää puistossa rauhassa.

Lea Vaajakorpi luontoon uudestaan hurahtanut