Mielipide: Kaupungin eri toimijoiden yhteistyö näytti tärkeytensä – poteroista kannattaisi tulla pois muulloinkin

Kirjoittajan mielestä poikkeuksellisesta ajasta kannattaa ottaa opiksi, että rajojen ylittäminen kaupungin eri toimintojen kesken kesken on tuonut ainakin toisin paikoin korvaamatonta apua. Arkisto/Else Kyhälä

Yli organisaation rajojen väliseen yhteistyöhön tulisi kiinnittää huomiota mahdollisten tulevien korona-aaltojen kohdalla, kirjoittaja toteaa.

Vantaan kaupungin taistelussa koronaa vastaan ja töiden vähennyttyä siirrettiin sosterin yksiköihin työntekijöitä eri kaupungin toiminnoista. Varhaiskasvatuksen lähihoitajat ovat olleet korvaamaton apu arjen toiminnoissa.

Kokemukset siirroista työntekijöillä olleet vaihtelevia, mutta ilahduttavasti on ollut halukkuutta jäädä auttamaan. Työehtosopimus mahdollistaa 8 viikon tilapäisen siirron toisiin tehtäviin.

Kun koulut ja päiväkodit päätettiin avata, allekirjoittaneelle paljastui kaupungin eri organisaatioiden siiloutuminen omiin poteroihinsa.

Esitin kaupungin korona yhteistyöryhmässä mahdollisuutta jäädä sijoitettuun yksiköön työskentelemään tilanteen mukaan.

Tämä ei kuitenkaan ollut mahdollista, vaan joukot kotiutettiin kertarytinällä puolityhjiin päiväkoteihin, vaikka kaikilla ei ollut 8 viikkoa tullut täyteen. Tilannetta kuvaa käytännössä se, että palaaville tehtiin tilaa laittamalla toisia vuosilomalle.

Yli organisaation rajojen väliseen yhteistyöhön tulisi kiinnittää huomiota mahdollisten tulevien korona-aaltojen kohdalla.

Pääluottamusmies Mitri Siltalahti Super

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu