Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja

Frisbeegolf on edullinen harrastus, jossa yhdistyy moni hieno asia, kuten luonto, liikunta ja sosiaalisuus, kirjoittaja toteaa. Arkisto/Kanerva Jalarvo

Kirjoittaja korostaa, että panostuksena frisbeegolfin lisäväylät Malminiittyyn ovat pieni asia, mutta niiden tarve on suuri ja vaikutus merkittävä.

Vantaan frisbeegolfolosuhteet ovat jääneet pahasti jälkeen suuresti kasvaneiden harrastajamääriin ja muihin kuntiin verraten.

Ruuhkat jopa karkottavat ihmisiä radoilta. Lajin suosio on monista syistä räjähtänyt ja ylittää moninkertaisesti useat lajit joihin Vantaa on satsannut tai satsaamassa isojakin summia viime vuosina.

Frisbeegolf on kustannuksiltaan poikkeuksellisen edullinen kaikille osapuolille ja sopii koko perheen harrastuksesta aina kilpatasoon asti.

Siinä myös yhdistyy moni hieno asia: luonto, yhdessäolo, liikunta, ulkoilu ja sosiaalisuus, yhä useammalla myös viralliset kilpailut.

Vantaan hankalaan tilanteeseen vastaukseksi olen tehnyt suositun aloitteen Kuntalaisaloite-palvelussa. Siinä esitetään tilanteeseen luonnollista ensiapua – Malminiityn frisbeegolfradan yhdeksää lisäväylää Simonkylän koulun lähimetsään.

Kaupungin metsä ja rata sopisi kaavaan ja parkkipaikatkin jo olisi.

Toistaiseksi lukuisien muiden kyselyihin on Viheralueiden suunnittelusta todettu muun muassa että “tällä hetkellä suunnitteluohjelmassa eikä sen rakentamiseen ole toistaiseksi määrärahoja.” ja “Vantaan puistojen kehittämistä tarkastellaan seuraavan kerran vuosille 2021–2030 laadittavassa palveluverkkosuunnitelmassa ja kirjaamme toiveesi ylös siinä huomioitavaksi.”

Frisbeegolf on ollut jo aiemmassa palveluverkkosuunnitelmassa esillä, mutta Itä-Vantaalla sen aikana harrastusolosuhteet ovat tuona aikana pikemminkin heikenneet.

Kuntalaisaloitteessani ei puhuta miljoonahankkeesta, mutta jos rattaita ei heti laiteta liikkeelle saattaa aloitteen sisältö olla vielä vuoden 2031–2040 suunnitelmassakin? Eihän tämä voi olla näin hidasta.

Vantaalla on vain yksi 18-väyläinen rata Varistossa.

Nyt pyydän muitakin päättäjiä ja virkamiehiä laittamaan paukkuja tähän pieneen mutta merkittävään asiaan. Vantaalle toki tarvitaan enemmänkin frisbeegolfratoja.

Tulevaan Elmon urheilupuistoon on syytä saada täysmittainen rata, sielläkin metsää ja tilaa riittää. Mutta tämä Malminiityn radan yhdeksän lisäväylää on hoidettavissa viimeistään vuoden 2021 budjetista.

Kiristyneessä taloustilanteessa kustannustehokkaat hankkeet pitää asettaa etusijalle. Tässä hankkeessa puhutaan enimmilläänkin korkeintaan 10 000–20 000 euron summasta.

Juha Järä

varavaltuutettu (ps.),

Hakunila-, Tikkurila- ja Aviapolis-kehittämistoimikunnan jäsen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti
 2. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 3. Vastine: Avoimen päivätoiminnan määräraha joudutaan ohjaamaan lakisääteisiin palveluihin
 4. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä
 5. Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista
 6. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 7. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 8. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 9. Oikeustieteelliseen valitut saavat nukkua yönsä rauhassa: Pääsykoevirhe ei vie kenenkään opiskelupaikkaa, sisään otetaan lisää väkeä
 10. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 11. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 12. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 13. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 14. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 15. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 2. Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista
 3. Asukasyhdistyksen aktiivisuus siivitti – Vantaan ensimmäinen pumptrack-rata rakennetaan Ilolan eteläpuolelle Koivukylänväylän reunaan
 4. Tikkurilan aseman lipunmyynti ei auennut enää
 5. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 6. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 7. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 8. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä
 9. Ilari, 29, tarttui vihdoin Sinuheen ja kertoi lukemisen edistymisestä Vantaalla tapahtuu -infotaululla – nyt luku-urakasta tietää moni muukin
 10. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 11. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 12. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 13. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 14. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 15. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.