Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja

Kirjoittaja korostaa, että panostuksena frisbeegolfin lisäväylät Malminiittyyn ovat pieni asia, mutta niiden tarve on suuri ja vaikutus merkittävä.

Vantaan frisbeegolfolosuhteet ovat jääneet pahasti jälkeen suuresti kasvaneiden harrastajamääriin ja muihin kuntiin verraten.

Ruuhkat jopa karkottavat ihmisiä radoilta. Lajin suosio on monista syistä räjähtänyt ja ylittää moninkertaisesti useat lajit joihin Vantaa on satsannut tai satsaamassa isojakin summia viime vuosina.

Frisbeegolf on kustannuksiltaan poikkeuksellisen edullinen kaikille osapuolille ja sopii koko perheen harrastuksesta aina kilpatasoon asti.

Siinä myös yhdistyy moni hieno asia: luonto, yhdessäolo, liikunta, ulkoilu ja sosiaalisuus, yhä useammalla myös viralliset kilpailut.

Vantaan hankalaan tilanteeseen vastaukseksi olen tehnyt suositun aloitteen Kuntalaisaloite-palvelussa. Siinä esitetään tilanteeseen luonnollista ensiapua – Malminiityn frisbeegolfradan yhdeksää lisäväylää Simonkylän koulun lähimetsään.

Kaupungin metsä ja rata sopisi kaavaan ja parkkipaikatkin jo olisi.

Toistaiseksi lukuisien muiden kyselyihin on Viheralueiden suunnittelusta todettu muun muassa että “tällä hetkellä suunnitteluohjelmassa eikä sen rakentamiseen ole toistaiseksi määrärahoja.” ja “Vantaan puistojen kehittämistä tarkastellaan seuraavan kerran vuosille 2021–2030 laadittavassa palveluverkkosuunnitelmassa ja kirjaamme toiveesi ylös siinä huomioitavaksi.”

Frisbeegolf on ollut jo aiemmassa palveluverkkosuunnitelmassa esillä, mutta Itä-Vantaalla sen aikana harrastusolosuhteet ovat tuona aikana pikemminkin heikenneet.

Kuntalaisaloitteessani ei puhuta miljoonahankkeesta, mutta jos rattaita ei heti laiteta liikkeelle saattaa aloitteen sisältö olla vielä vuoden 2031–2040 suunnitelmassakin? Eihän tämä voi olla näin hidasta.

Vantaalla on vain yksi 18-väyläinen rata Varistossa.

Nyt pyydän muitakin päättäjiä ja virkamiehiä laittamaan paukkuja tähän pieneen mutta merkittävään asiaan. Vantaalle toki tarvitaan enemmänkin frisbeegolfratoja.

Tulevaan Elmon urheilupuistoon on syytä saada täysmittainen rata, sielläkin metsää ja tilaa riittää. Mutta tämä Malminiityn radan yhdeksän lisäväylää on hoidettavissa viimeistään vuoden 2021 budjetista.

Kiristyneessä taloustilanteessa kustannustehokkaat hankkeet pitää asettaa etusijalle. Tässä hankkeessa puhutaan enimmilläänkin korkeintaan 10 000–20 000 euron summasta.

Juha Järä

varavaltuutettu (ps.),

Hakunila-, Tikkurila- ja Aviapolis-kehittämistoimikunnan jäsen