Pääkirjoitus: Maailman ensimmäinen Muumi-sisäpuisto voi tuoda piristystä Vantaan stop over -turismille – uusi elämyspuisto avaa mahdollisuuksia uusillekin toimijoille

Pakkalan kaupunginosaan kuuluva persoonallinen Kartanonkoski on tunnettu ja palkittu arkkitehtuuristaan. Tulevaisuudessa Pakkala saatetaan tuntea myös uuden muumimaailman kotina.

Uutisoimme maanantaina verkkosivuillamme, että Backaksen kartanoalueen omistaja HOK-Elanto ja Livson Group, joka tunnetaan Naantalissa sijaitsevasta Muumimaailmasta, suunnittelevat Backaksen kartanon kylkeen uudenlaista elämyspuistoa.

Lentokentän lähellä olevissa hotelleissa yövytään usein yhden tai kahden yön verran ja Aviapoliksen alueen vapaa-ajan mahdollisuudet tarjoavat jo ihan kohtuullisesti vaihtoehtoja matkailijoiden viihdyttämiseen.

Backaksen kartanokin on kehittänyt viime vuosina toimintaansa sekä paikallisille asukkaille että yrityksille ja matkailijoille.

Muumiteemainen sisäpuisto vetoaa paitsi pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien lapsiperheiden tarpeisiin, myös Aasian suunnasta Helsinki-Vantaalle saapuviin matkustajiin.

Näille niin sanotuille stop over -turisteille, jotka piipahtavat Vantaalla ehkä lentojen välilaskun verran tai yhden yön ajan, on Vantaalla ideoitu ja testattu kiinnostavia käyntikohteita sekä liikkumisen tapoja aikaisemminkin.

Sisäpuisto tuo toteutuessaan piristystä alueen tarjontaan ja avaa parhaimmillaan mahdollisuuksia uusille toimijoille.

Suunnitelmat ovat toki vielä alkuvaiheessa. Aika näyttää, minkälaiset vaikutukset mittavalla hankkeella on alueeseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut