Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja

Kauppakeskusta on soviteltu Kivistöön jo vuosia. Käänteitä on riittänyt, kun suuret suunnitelmat ovat kutistuneet alkuperäisestä askel askeleelta pienemmäksi.

Viime viikolla NCC:n ja Skanskan esisopimus Vantaan kaupungin kanssa raukesi ja suunnitelmissa palattiin lähtöruutuun.

Maankäytöstä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä nosti ensin Rakennuslehdessä ja myöhemmin Vantaan Sanomissa (s. 4) esiin sen, että uusi kauppakeskushanke tulee kilpailuttaa.

Me Vantaan Sanomissa kerroimme viime viikolla Keskon ja HOK-Elannon suunnitelmasta, jossa Kivistöön nousisi pienempi kauppakeskus, johon voisi tulla kolme ruokakauppaa, pienempiä liikkeitä ja ravintoloita sekä esimerkiksi terveyskeskus ja kirjasto.

Nyt toimijat odottavat, mitä kaupunki suunnitteluvarauspyyntöön vastaa. Moni muukin toimija on ollut kiinnostunut tontista.

Suuria, erilaisilla elämyksillä asiakkaita houkuttelevia kauppakeskuksia ei mahdu kasvavalle pääkaupunkiseudulla määräänsä enempää. Kilpailu on asiakkaista kovaa, kuten on nähty Helsingissä Redin ja osittain myös Pasilan Triplan kohdalla.

Kivistön kauppakeskuksen toisen osan tonttivaraus purettiin viime vuonna ja kauppakeskuksen alkuperäisen laajennuksen tilalle on suunnitteilla hotelli ja tapahtuma-areena stadioneineen.

Ne lienevät kuitenkin laiha lohtu monelle kivistöläiselle, jotka kaipaavat ennen kaikkea arjen palveluja, kuten ruokakauppoja, terveyskeskusta ja kirjastoa.

Astetta pienemmälle, lähipalvelut takaavalle keskukselle olisi Kivistössä kysyntää, mieluiten mahdollisimman nopeasti.

Mutta mitä asukkaat nyt saavat? Väliaikaisia tiloja, entisestään lykkääntyviä suunnitelmia ja taistelua pysäköintipaikoista.