Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Kirjoittajan mukaan koronakriisi on nähtävä tilaisuutena rakentaa Vantaan talous aiempaa kestävämmälle pohjalle.

Koronakriisi on osoittanut, kuinka huteralla pohjalla Vantaan talous on. Lähes hetkessä kaupungin tulot romahtivat toista sataa miljoonaa euroa.

Työttömiä ja lomautettuja on jo enemmän kuin 1990-luvun lamassa.

Hyvinvointi ja laadukkaat palvelut voivat ajan mittaan perustua vain kestävällä pohjalla olevaan talouteen. Siksi koronakriisi on nähtävä tilaisuutena pistää vihdoin Vantaan talous kuntoon.

On löydettävä ratkaisut, jotta tulevat leikkaukset eivät kohdistu kohtuuttomasti sosiaali- ja terveyspalveluihin, koulutukseen tai lapsiin, nuoriin ja ikäihmisiin.

Rehellistä on kuitenkin tunnustaa, että tuskin näin vaikeassa taloustilanteessa mikään ryhmä on säästötoimien ulkopuolella.

Tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia. Meidän kaupungin luottamustehtävissä toimivien on otettava ensimmäiset iskut vastaan: nyt on aika leikata kokouspalkkioista ja ulkomaanmatkoista.

Me kuntapäättäjät olemme usein keskivertoa hyvätuloisempia, joten pärjäämme pienemmillä palkkioilla. Ulkomaillekin pääsemme omilla rahoillamme.

Kokouspalkkioista säästetyt summat ovat toki pieniä suhteessa Vantaan 1,8 miljardin euron budjettiin. Esimerkin voima on kuitenkin sitäkin tärkeämpi aikana, jolloin kaikesta on leikattava.

Matti Lepistö

kaupunginvaltuuston varajäsen (kok.)