Mielipide: Pyöräteihin tarvitaan selkeät merkinnät – "Ihmiset eivät ajattele kumpaa puolta kulkevat"

Kirjoittajan mielestä Vantaalla riittää parannettavaa pyöräteiden turvallisuudessa. Kuvituskuva. Kai Skyttä

Töyssyt, puuttuvat merkinnät ja muut pulmat vaikeuttavat turvallista pyöräilyä Vantaalla, kirjoittaja suomii.

Olen ikäihminen ja pyöräilen päivittäin Vantaalla erilaisia pyöräteitä ja matkoja. Olen odottanut kuin kuuta nousevaa, milloin Vantaan päättäjät alkavat viivoittaa yhteisiä kävely- ja pyöräteitä. Valkoinen viiva keskelle ja merkintänuoli suuntaa näyttämään, taikka pyörän ja jalankulkijan kuvat väylille.

Tulee monesti vaaratilanteita, ihmiset eivät ajattele kumpaa puolta kulkevat. Joskus täytetään koko väylä niin, että ohi ei meinaa päästä millään.

Soitan kyllä kelloa ajoissa, että pääsisin ohi. Kaikki pyöräilijät eivät sitä tee kapeissakaan kohdissa ohi puhaltaessaan. Tällöin syntyy myöskin vaaratilanteita.

Sitten nämä töyssyt, kun ylitetään risteyksiä. Meinaa lentää nokilleen ja pyörän kumit joutuvat koetukselle. Kaikissa paikoissa ei läheskään ole joustavaa ylitystä.

Tikkurilassa, kun uusittiin risteyksiä Peltolan tielle päin... Miksi jalankulkijoille rakennettiin koroke, ihmettelen.

Jarruraitoja on jätetty tien paikkauksissa moniin pitkiin alamäkiin. Esimerkiksi Kuusikossa pitkässä alamäessä. Kyllä siinä mummon pyörä pomppii ja tärisee niin, että hirvittää kuinka selviää alas mäen.

Toivoisin mitä hartaimmin Vantaan päättäjiltä, että alettaisiin toimia näiden asioiden parantamiseksi jo tämän kesän aikana.

Irja Oksa Hakunila

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut