Mielipide: Vantaan elämyksiä ei tunneta, mutta työtä tunnettuuden eteen tehdään – Valloitu Vantaasta! -kampanja esittelee kaupungin rikkaita kulttuuriympäristöjä

Osassa Vantaan kulttuuriympäristöjä pääsee ravitsemaan sielun lisäksi myös ruumista. Kirjoittaja vinkkaa muun muassa Helsingin pitäjän kirkonkylän historiallisessa miljöössä toimivasta Kahvitupa Laurentiuksesta. Arkisto/Marika Lumme

Kirjoittaja kertoo, että kaupunki on kunnostanut muun muassa Keravanjoen jokivartta mahdollistamaan sen, että tulevaisuudessa alueelta löytyisi paikkoja yrittäjille tuottaa palveluita niin kaupunkilaisten kuin matkailijoidenkin iloksi.

Kiitos Markku Heikkinen ( VS 31.5.) hyvistä kommenteistasi ja mukava kuulla, että tuoreena vantaalaisena olet löytänyt jo monia helmistämme! Niitä meillä täällä Vantaalla riittää ja olemme tunnistaneet myös saman haasteen – Vantaan helmiä ei juuri tunneta.

Kirjoituksen myötä alleviivasit myös yhden suurimpana pitämistämme ongelmista. Sen, ettei viestimme tavoita potentiaalisia kuulijoita.

Oletko kuullut Stopover Guidesta? Kesäkuussa 2019 lanseerattu palvelu nimittäin sai inspiraationsa juuri stopover-matkailijoista, ja siitä, miten he uskaltaisivat poistua lentokentältä tutustumaan mieltymystensä mukaiseen kohteeseen lentokentän lähiympäristössä, ja ehtiäkseen ajoissa jatkolennolleen.

Sivustolla stopoverguide.fi heille on tarjolla vantaalaisia elämyksiä, aukioloaikoineen ja reittioppaan tarjoaman matkustusinfon kera.

Vaikka inspiraation lähteenä olivatkin kansainväliset matkailijat, niin sivusto palvelee myös suomeksi ja sopii ehdottomasti myös vantaalaisille. Stopover Guide opastaa niin Kuusijärven savusaunan löylyihin kuin Vantaankosken kuohuihin ja sen partaalla olevan vanhan viilatehtaan tai viereisen vanhan kansakoulun herkkupatojen ääreen.

Yhdymme myös mielipiteeseesi vantaalaisten ympäristöjen rikkaudesta. Lisäksi ne ovat rakkaita.

Näitä rikkaita ja rakkaita kulttuuriympäristöjä on Vantaalla kartoitettu Vantaan Kylli -hankkeessa ja niitä esitellään VisitVantaan tämän kesän Valloitu Vantaasta! -kampanjassa.

Visit Vantaan verkkosivuilla esitellään 10 vantaalaista rikasta ja rakasta kulttuuriympäristöä ja tarjotaan tietoa omatoimiselle vierailulle kohteissa.

Ilokseni huomasin, että Helsingin pitäjän kirkonkylä ja Pyhän Laurin kirkko ovatkin sinulle jo tuttuja. Olethan vieraillut myös Kahvitupa Laurentiuksessa ja antanut heidän käsintehdyn jäätelönsä viedä kielen mennessään?

Keravanjoen vartta pyöräillessäsi tai vanhan Vernissatehtaan Kahvi Charlottan terassilla nauttiessasi kupin Vantaa-kahvia olet varmasti huomannut, miten kaupunki on kunnostanut jokivartta palvelemaan paremmin kaupunkilaisia ja mahdollistamaan sen, että tulevaisuudessa jokivarresta löytyisi paikkoja yrittäjille tuottaa palveluita niin kaupunkilaisten kuin matkailijoidenkin iloksi.

Samanlaisia suunnitelmia on myös Kuusijärvelle ja Backaksen kartanon alueelle.

Kartanoista et muuten maininnut mitään. Jos Vantaan kartanot eivät ole tuttuja niin Valloitu Vantaasta! esittelee niistä Backaksen, Hämeenkylän ja Håkansbölen.

Kaikki kolme ovat vihreitä keitaita ja tarjoavat myös mahdollisuuden virkistäytyä ruoan ja juoman merkeissä. Kesän ohjelmaan kannattaa ottaa siis grilli-ilta Backaksen Olohuoneella, lounas Hämeenkylässä ja kartanokierros Håkansbölen kartanon kummien johdolla Håkansbölessä.

Kahdesta löydät asiaankuuluvasti myös kartanon oman kummituksen ja kolmannen valloittavat tulevaisuudessa Muumit.

Lisää tarinoita Vantaasta pääset kuulemaan Vantaa-Seuran kesäkeskiviikkoisin järjestämillä kulttuurikävelyillä Helsingin pitäjän kirkonkylällä ja Vantaan kaupunginmuseon, Vantaa-Seuran ja VisitVantaan yhdessä järjestämillä historiakävelyillä. Näistä kaikista löytyy tietoa esimerkiksi Vantaa-Seuran sivuilta.

Ihanaa, että olet antanut Vantaan valloittaa sinut. Pidetään yhdessä Vantaasta ääntä, jotta muutkin kuulevat helmistämme.

Mari Virtanen

matkailusuunnittelija

Vantaan kaupunki

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut