Pääkirjoitus: Edes yksi ateria on turvattu – Piknik-kassein toteutettava puistoruokailu voi olla lapselle monella tapaa tärkeä

Koronavirus toi poikkeustilan, joka on aiheuttanut moniin koteihin avuntarvetta. Varsin poikkeuksellisen kevään johdosta monella on pulaa rahasta, huolta jaksamisesta ja hätää terveydestä.

Vaikka rajoitukset hiljalleen hellittävät, huoli ei hetkessä katoa.

Vantaalla korona-ajan kysytyin palvelu on ollut ruoka-apu (VS 7.5.). Ruokakasseja on jaettu muun muassa riskiryhmien kotioville ja etäkoululaisille.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan kaupunki haluaa vastata avunpyyntöön edelleen. Yksi teko lupauksen lunastamiseksi käynnistyi tällä viikolla, kun Vantaa aloitti lapsille tarkoitetun puistoruokailun.

Poikkeustilanteesta johtuen ruoka jaetaan tänä kesänä piknik-kasseina. Kassit ovat tarkoitettu alle 18-vuotiaille vantaalaisille ja kuukauden ajan niitä jaetaan viidessä eri toimipisteessä.

Kaupunki järjesti puistoruokailun ensimmäistä kertaa viime kesänä. Vuosien saatossa Vantaalla on ollut vain muutamia puistoruokailukokeiluja.

Viime kesänä ruokaa jaettiin lapsille ja nuorille kahdessa toimipisteessä, Itä- ja Länsi-Vantaalla. Pieniä kurnivia vatsoja kertyi jonoksi asti läpi kesän. Toiminta oli varsin suosittua ja sai paljon kiitosta.

On hienoa, että kaupunki jatkaa puistoruokailua, vaikka koronavirus pakottaa keksimään vaihtoehtoisia tapoja. Epidemiatilanteen vuoksi tänä vuonna ruokaa ei annostella lasten omille lautasille, vaan jaetaan kasseissa.

Moni varmasti toivoo, että tarjolla olisi lämmin ateria, koska monelle pienelle se voi olla päivän ainut lämmin ruoka. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä kesä on poikkeuksellinen. Toivottavasti ensi kesänä tilanne sallii lämpimän ruoan tarjoilun. Ruokaa se on piknik-lounaskin.

Puistoruokailu voi olla monelle lapselle ja nuorelle myös ruokaa enemmän. Se voi olla tärkeä hetki nähdä turvallisia aikuisia pussia ojentamassa. Ruoanjakopisteillä järjestetään myös ohjattuja leikkejä ja pelejä. Nälän poistumisen lisäksi voi hetkeksi saada lohdutusta myös yksinäisyyteen.

Marika Lumme

toimittaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut