Mielipide | Nyt jos koskaan on aika kuunnella asukkaita – Kivistö tarvitsee palvelut nopeasti

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu ja itsekin kivistöläinen. Hänen mielestään alueen palvelujen saamista ei pidä enää viivästyttää kilpailuttamisella.

Kivistön kauppakeskushankkeesta on keskusteltu jo vuosikaudet. Kivistöön muuttaneille on luvattu ja uskoteltu, että kauppakeskus rakennetaan, ja sen pitäisi olla jo valmis. Itsekin muutin Kivistöön osittain kauppakeskuksen perässä.

Olemme kuitenkin olleet vanhan, jo viime valtuustokaudella, tehdyn sopimuksen kanssa naimisissa useita vuosia – tuloksetta. Nyt se sopimus on rauennut, ja alueelle ollaan miettimässä uutta vaihtoehtoista hanketta.

Kaupungin virkamiesjohto on kuitenkin esittämässä hankkeesta uutta kilpailutusta.

Olen käynyt asiasta useita keskusteluja kivistöläisten kanssa ja poikkeuksetta kaikki toivovat Kivi-hankkeen menevän pikaisesti eteenpäin. Itsellänikin kivistöläisenä päättäjänä on tämä sama tahtotila.

Tämä esitetty Keskon ja HOK-Elannon hanke on mielestäni riittävä alueen nykytarpeisiin, mutta se huomioi myös mahdollisen tulevaisuuden laajennustarpeen. Hanke on realistinen, rahoitus on kunnossa, rakennuttajat ovat suomalaisia ja hankkeen suunnitelmat on jo tehty.

Mielestäni tässä vaiheessa ei ole enää mitään järkeä lähteä uuteen kilpailutukseen, joka viivästyttäisi hanketta entisestään ja voisi ajaa meidät uudestaan tähän samaan tilanteeseen, jossa olemme olleet viime vuodet.

Nyt jos koskaan on aika kuunnella alueen asukkaita ja ymmärtää meidän kivistöläisten turhautuminen tähän asiaan. Virkamiesten ja päättäjien tulee olla pikaisen rakentamisen kannalla, eikä hukata aikaa uusiin kilpailutuksiin, joiden lopputulosten toteutuminen on jälleen epävarmaa.

Kivistöläiset ansaitsevat heille luvatut palvelut, jotka vaikuttavat alueen asuntojen hintakehitykseen ja houkuttelevuuteen, mutta myös yleiseen asumisviihtyvyyteen ja -mukavuuteen.

Piia Malmberg kaupunginvaltuutettu (kok.) kaupunkisuunnittelu- lautakunnan vpj.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut