Mielipide: Luontoon lähteminen on Vantaalla helppoa ja luonnossa liikkuminen kuuluu kaikille – haittoja ja rajoituksia ei pidä korostaa

Kirjoittaja kehuu Vantaata suureksi kaupungiksi, jossa voi lähteä luontoon melkein kotiovelta. Arkisto/Mia Lindström

Kirjoittajan mukaan luonnossa liikkumisen haittojen korostaminen ei edistä kuntalaisten liikkumista eikä terveyttä.

Mielipiteessä toivottiin, ettei pyöräilijöitä syyllistettäisi väärin perustein luontopolkujen kulumisesta (VS 21.5.). Tämän lisäksi toisessa mielipiteessä (VS 27.5.) moitittiin pyöräilijöitä liian kovasta vauhdista Tikkurilan keskustassa.

Näistä herää kysymys, että mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa, miksi näemme kaupungissamme liikkumisessa vain huonoja puolia?

Vantaalla on loistavat mahdollisuudet liikkua monella eri tavalla sekä kaupunki-, puisto-, että metsäluonnossa. Tilaa meillä kyllä riittää turvalliseen liikkumiseen kaikille.

Ulkoilulla ja ulkona liikkumisella on myös lukuisia myönteisiä vaikutuksia sekä ruumiilliseen että henkiseen terveyteen. Ja elinpiirin laajuus ehkäisee jopa ennenaikaista kuolemaa ja ylläpitää ikääntyneen toimintakykyä.

Liikkumisen rajoittaminen ja haittojen korostaminen ei edistä kuntalaisten liikkumista eikä terveyttä.

Vantaa on Euroopan mittakaavassa harvinainen suurkaupunki, sillä täällä voi lähteä luontoon melkeinpä kotiovelta.

Ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia myös kehitetään ja lisätään koko ajan. Suuren suosion saaneelle frisbeegolfillekin toivotaan lisää lääniä (VS 27.5.).

Eiköhän tehdä, kuten Lea Vaajakorpi kuvasi (VS 23.5.) ja hurahdeta uusiksi luontoon.

Luonnosta on myös pidettävä huolta ja päättäjien tehtävänä on tehdä päätöksiä, joilla turvataan lähiluonto väljän kaavoituksen kautta. Samoin olemassa olevia liikuntapaikkoja tulee huoltaa ja kehittää yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

Teemu Purojärvi Keskustan Uudenmaan piirin vpj. Vantaa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut