Mielipide: Tikkurilan epäsiisteys ja purkuprojekti pesintäaikaan huolestuttavat

Kuka niitä roskia oikein heittelee, kirjoittaja kysyy. Kuvituskuva. Arkisto/Heli Roivainen

Roskaaminen on kirjoittajan mielestä Tikkurilassa lisääntynyt.

Minua huolestuttaa Tikkurilassa epäsiisteys. Kuka niitä roskia oikein heittelee?

Joka paikassa näkyy tyhjiä karkkipapereita, kahvimukeja, jopa isoja pizzalaatikoita lojuu keskellä jalkakäytävää ja roskaa heitellään myös ihmisten pihoille.

Tämä on mielestäni lisääntynyt ja tekee ainakin minut erittäin surulliseksi. Eivätkö vanhemmat kasvata enää lapsiaan vai ovatko sotkijat oppineet juurikin kotonaan moiset tavat. Joissakin etelän maissa reissatessa aina kammoksuttaa roskaisuus mutta tätä menoa Suomessa on pian yhtä sotkuista.

Toinen asia josta tulin erittäin surulliseksi tänään, on kun näin että joen rannassa entisen silkkitehtaan alueella puretaan vanhaa rakennusta, lieneekö entinen vedenpuhdistamo. Hyvä että puretaan, mutta miksi juuri nyt, kun linnut pesivät siinä autiorakennuksessa, olen sen omin silmin nähnyt.

Eikö yhtään aiemmin tai myöhemmin voitu hoitaa hommaa? Kaiken järjen mukaan se olisi kannattanut tehdä ennen uusien talojen rakentamista vain parin metrin päähän.

Ei varmaankaan ilahduta asukkaita, että tämä rumilus tuhotaan vasta nyt ja annetaan pölykerroksen laskeutua parvekkeille ja peittää ikkunat.

Luonto on rakas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut