Mielipide: Iso koira hyökkäsi tappoaikein pikkukoiran kimppuun Martinlaaksossa – miksi otetaan hoitoon koiria, joita ei pysty hallitsemaan?

Pomeranianrotuinen koira (rodun edustaja kuvassa ei liity tapaukseen) joutui ison koiran raivoisan hyökkäyksen kohteeksi Martinlaaksossa. Arkisto/Varonen Mervi

Koiranulkoiluttaja

Olin ulkoiluttamassa pientä pomeraniakoiraamme juhannuspäivänä Kivivuorentiellä, kun isokokoinen vaalea koira ryöstäytyi irti hihnastaan ja hyökkäsi koiramme kimppuun.

Hyökkäys oli valtaisan aggressiivinen, ja tarkoitus oli selvästi tappaa pikkukoira. Pikkukoira yritti karkuun, vinkui ja pyöri ympäriinsä hyökkäysten alla. Ne jatkuivat rajuina, kunnes lopulta sain otettua pikkukoiran ylös syliini ja aloin huitoa hyökkäävää koiraa hihnan päädyllä.

Toisen koiran hoitaja oli aivan avuton. Kesti aikansa, että hän sai hyökkääjäkoiran kiinni.

Hän kertoi, että koira oli hänellä hoidossa ja tarvitsisi muun muassa erityishihnaa, ettei riistäytyisi näin irti. Hihnaa ei ollut jostain syystä ymmärretty antaa mukaan.

Koiran aggressiivisuus oli siis tiedossa ennalta. Ihmettelen tätä ja myöskin sitä, että henkilö ottaa koiria hoitoon, vaikka hänellä ei ole edellytyksiä pärjätä niiden kanssa alkuunkaan. Tässäkin tilanteessa hoitajalla oli kolme isoa koiraa ulkoilutettavana.

Pikkukoiramme oli ihan shokissa pitkään. Ruokakaan ei maistunut, ja se oli pelokas vielä seuraavanakin päivänä.

Koiranulkoiluttaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut