Mielipide: Taloyhtiön pihalle on syntynyt yleinen ”Pokémon-puisto” – jahtiin tullaan joukolla ja jopa autolla

Kirjoittajan mukaan myös Pokémon Go -peli johdattelee ulkopuolisia ihmisiä taloyhtiön pihalle. Arkisto

Kirjoittajan mukaan kutsumattomien vieraiden vuoksi taloyhtiön pihamaalla joutuu jatkuvasti pihapoliisiiksi.

Vantaan Sanomien mielipidepalstalla oli kirjoitus ajankohtaisesta asiasta.

Meillä täällä Martinlaaksossa on aivan sama ongelma. Omistamme naapuriyhtiön kanssa ison viihtyisän pihan, jota on laitettu vuosikausia kuntoon.

Lasten leikkipaikalla on keinut, hiekkalaatikko ja kiipeilyteline sekä leikkimökki. Leikkimökissä ei tosin ole enää kalusteita, kun kaikki on rikottu ja viskottu pois aikojen saatossa. Mikään ei saanut olla rauhassa siellä.

Aikuisten ihmisten oleskeluryhmässä käyvät vieraat ihmiset istuskelemassa, kaljoittelemassa ja tupakoimassa. Tumpit viskotaan tietysti maahan. Penskoja ei vahdita, vaan saavat repiä ja raastaa työllä ja vaivalla tehtyjä istutuksia. Grillikatoksellekin ovat jotkut löytäneet tiensä grillailemaan ja aikaansa viettämään.

Eikä siinä vielä kaikki. Takapihallemme on syntynyt ”Pokémon-puisto”, jonne tullaan jopa autolla pokemonin metsästykseen, lähinnä iltaisin, joukolla.

Pihallamme on yksityisalueesta kertova kyltti, mutta se ei haittaa vieraita, vaan koiria pissitetään siinä ohi mennessä ja kakkaroita saa kerätä jatkuvasti.

Minä en ymmärrä myöskään sitä, että joku kehtaa tulla vieraan taloyhtiön yksityispihalle oleilemaan. Yleisiä puistoja löytynee aika paljon näilläkin kulmilla.

Me olemme pyrkineet ratkaisemaan asian niin, että huomatessamme ihan vieraat naamat, käymme kysymässä, että missä rapussa mahdatte asua, ja jos ei vastausta tule, pyydämme heitä poistumaan alueelta. Ei sekään ole mistään kotoisin, että pitäisi olla pihapoliisina kaiken aikaa, mutta minkäs teet.

Tästä lienee tullut jo maan tapa?

Leena Lauren eläkeläinen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut