Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pääkirjoitus Monen toive toteutuu, kun Heurekaan pääsee Museokortilla

Jo tässä vaiheessa kesää voi sanoa, että tiedekeskus Heurekan liittyminen Museokortti-kohteisiin on yksi kesän parhaista uutisista. Ensi keskiviikosta 1. heinäkuuta lähtien Museokortti käy pääsylipuksi tiedettä innostavasti ja interaktiivisesti esittelevään Heurekaan.

Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen kertoo, että asiakkaat ovat kovasti toivoneet tiedekeskuksen liittymistä Museokortti-kohteeksi. Sen uskoo helposti, sillä sosiaalisessa mediassa ihmiset hehkuttivat iloaan.

12 kuukauden uusi Museokortti maksaa 69 euroa ja kortin uusiminen 64 euroa. Mitä useammin korttia vinguttaa, sen edullisemmaksi yksittäinen museovierailu tulee. Se suorastaan houkuttelee vierailemaan sellaisissakin paikoissa, joihin ei ehkä muuten menisi.

Jos käy Museokortti-kohteessa kerran kuukaudessa, kukin käynti maksaa 69 euron kortilla alle kuusi euroa. Vertailun vuoksi, yli 16-vuotiaan pääsymaksu Heurekaan maksaa 22 euroa.

Vantaan toinen Museokortti-kohde on Suomen Ilmailumuseo. Taidemuseo Artsiin ja Vantaan kaupunginmuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Vantaalla sijaitsee myös kaksikielinen maatalousmuseo, jonne on pieni pääsymaksu. Sitä ylläpitää vuonna 1882 perustettu maamiesseura Helsinge Lantmannagille rf.

Museokortti otettiin käyttöön toukokuussa 2015 ja siitä tuli heti supersuosittu. Kortteja on tällä hetkellä voimassa yli 200 000 ja viime vuonna korttia käytettiin melkein 1,4 miljoonaa kertaa.

Koronakevään tauon jälkeen ihmiset janovat taas museoelämyksiä ja Heurekan liittyminen Museokortti-kohteisiin lisää varmasti entisestään kiinnostusta supersuosittuun kohteeseen. Jo viime vuonna Heureka ylsi 30-vuotisen historiansa toiseksi parhaaseen yleisömäärään. Siellä vieraili kaikkiaan 423 229 ihmistä.

Armi Suojanen

toimittaja