Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pääkirjoitus Valvonta suitsii lieveilmiöitä Kuusijärvellä

Kesäkuun helteet ja koronarajoitusten asteittainen höllentäminen ovat saaneet ihmiset nauttimaan kesästä. Matkustelu ulkomaille ei ole monelle todellinen vaihtoehto, joten aikaa vietetään kotimaassa ja omassa kotikaupungissa.

Vantaan suositut uimapaikat, Vetokannas ja Kuusijärvi, ovat pullistelleet rantaelämää viettävistä kaupunkilaisista. Samalla tutut lieveilmiöt nostavat päätään. Rannoilla on toisinaan roskaista, kun omia roskia ei aina jakseta viedä roskikseen tai roska-astioiden ollessa täynnä viedä kotiin mennessään.

Lasinsiruja, tyhjiä tölkkejä ja tupakantumppeja löytyy rannalta etenkin vilkkaimpien iltojen jälkeen.

Roskaamista ja yleistä epäsiisteyttä ikävämpi ilmiö liittyy turvallisuuteen.

Äärimmäinen esimerkki nähtiin viime viikon maanantaina, kun nuorisojoukon epäillään ahdistaneen alle 15-vuotiaan nuorten laiturin alle, ja pomppineen tämän jälkeen laiturin päällä.

Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä. Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki osalliset ovat alle 18-vuotiaita.

Kuusijärvi on suosittu ajanviettopaikka etenkin viikonloppuisin nuorten keskuudessa. Joukossa, toisinaan myös päihteiden vaikutuksen alaisena tyhmyys tuppaa tiivistymään. On silti asioita, joita ei voi laittaa nuoruuden hölmöilyjen piikkiin ja Kuusijärven tapaus on yksi näistä.

Valvonta on hyvä ensiapu vilkkaiden uimarantojen ja ylipäätään vilkkaiden paikkojen lieveilmiöihin. Poliisin, nuorisotoimen ja muiden yhteistyötahojen avulla on mahdollista pitää tilanne rauhallisempana ja kuulostella etenkin nuorten tuntemuksia.

Vantaan kaupunki tekee parhaillaan töitä sen eteen, että Kuusijärven uimarannan järjestyksenvalvontaa voitaisiin lisätä. Se ei kuitenkaan onnistu noin vain, ja rahaakin tarvitaan.

Myös uimavalvojien työaikaa voidaan tarvittaessa pidentää, mutta heidän työnkuvaansa ei järjestyksenvalvonta kuulu.

Onneksi valtaosa ihmisistä, myös nuorista, osaa käyttäytyä. Jotain tästä ajasta kuitenkin kertoo se, että valvontaa täytyisi entisestään lisätä, jotta turvallisuus olisi taattu.