Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Miksi moni jättää kädet desinfioimatta, kun tulee kauppaan?

Syksyllä taas ihmetellään kun ja jos koronan toisen tulemisen alla maan hallitus joutuu taas asettamaan rajoitteita, kirjoittaja suomii.

Useissa vantaalaisissa kauppakeskuksissa, kaupoissa, toimistoissa ja niin edelleen on heti siinä sisälle astuessa isot kyltit, joissa kehotetaan asiakkaita huolehtimaan käsiensä desinfioimisesta.

Sitä varten siinä on käsidesipullot ja useissa paikoissa myös kertakäyttösormikkaat. Mutta, eikö teitä suurta osaa asiakkaita hävetä, kun ette käytä noita "ehkäisyvälineitä".

Esimerkiksi ruokakaupan tuorevihannesosastolla on heti portin vieressä niitä tarjolla, maksutta. Tekee oikein pahaa katsella, kun kaikenikäiset asiakkaat menevät niiden ohi suoraan palajain käsin hipelöimään tuorevihanneksia ja vielä valikoivat sekä kokeilevat useita tomaatteja, omenoita ynnä muita ottaakseen sitten vain muutaman, mutta ei niitä, joita on ensin hipelöity.

Ihmeellistä välinpitämättömyyttä meitä kohtaan, jotka noudatamme ohjeita. Sitten syksyllä taas ihmetellään ja kummastellaan kun ja jos koronan toisen tulemisen alla maan hallitus joutuu taas asettamaan niitä ja näitä rajoitteita.

Peskää kätenne edes kauppaan tullessanne.

Ehdotan, että kaupungin terveysviranomaiset yhdessä liikkeiden kanssa asentavat kauppoihin mittarit, jotka kertovat moniko asiakas "pesee" kätensä kauppaan tullessaan.

Siitähän saataisiin hyviä tutkimustuloksia, jotka sitten voitaisiin julkaista tilastoina kansalaisille.

Pappa 80 v