Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?

Kuinka paljon ja millä tavalla suosittua luontoaluetta voi kehittää, jotta sen henki säilyy? Meneekö Vantaankosken historiallinen miljöö pilalle lisärakentamisen vuoksi?

Vantaankosken puolesta on viime aikoina kannettu huolta. Alueen tapahtumatarjontaa on tarkoitus kehittää. Suunnitelmien mukaan vanha ja huonokuntoinen mylly kunnostettaisiin tapahtumakeskukseksi. Lisäksi alueelle suunnitellaan hotellikylää, joka toteutuessaan tarkoittaisi viiden uudisrakennuksen rakentamista kulttuurimaisemaan.

Hanketta adressilla vastustavat perustelevat kantaansa sillä, että rakentaminen ei kunnioita alueen kulttuurihistoriallisia arvoja. Sen jälkeen Vantaankoski, joka on suosittu kalastus- ja ulkoilupaikka, ei olisi entisensä.

Adressin allekirjoittajat vaativat, että hotellikylän ja tapahtumakeskuksen suunnitelmista luovutaan.

Vantaan kaupunki on viime vuodet pohtinut, mitä etenkin myllyn alueelle tulisi tehdä.

Aikaisemmin myllyyn piti rakentaa pienimuotoinen hostelli ja vesivoimala, mutta vaiherikkaiden ja riitaisten käänteiden jälkeen kaupunki päätyi lunastamaan myllyn itselleen.

Alueella on jo yritystoimintaa, joten sikäli tapahtumapalvelujen kehittäminen on luontevaa. Ei liene kenenkään etu jättää esimerkiksi vanhaa myllyä paikoilleen rapistumaan.

Yrittäjä visioi tapahtumakeskukseen paitsi häitä ja muita juhlia, myös autonäyttelyjä ja muotinäytöksiä.

Hanketta vastustavat uskovat, että liikenne alueella lisääntyisi entisestään.

Monelle vantaalaiselle rakasta koskimiljöötä tulisi ihannetilanteessa uudistaa maltillisesti, laadukkaasti ja luonto huomioiden.

Luonto ja maltillinen yritystoiminta uudisrakennuksineen mahtunevat hyvällä suunnittelulla samalle alueelle.

Samalla täytyy pitää huolta siitä, että Vantaankosken monimuotoinen luonto on kaupunkilaisten ilona jatkossakin.

Mia Lindström

päätoimittaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut