Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita

Varkaiden matkaan lähtevät niin kesäkukat kuin koriste-esineet, harmittelee kirjoittaja. Arkisto/Riitta Ketola

Varkaisiin kyllästynyt

Kirjoittaja kehottaa kysymään, mistä tavara on peräisin, jos joku myy halvalla käytettyjä puutarhatavaroita.

Kaivokselan Vaskipellossa kulkee toistuvasti varkaita riesaksi asti. Pientalojen pihoilta ja kuisteilta varastetaan öisin isompaa ja pienempää tavaraa polkupyöristä koriste-esineisiin.

Onpa kuisteilta hävinnyt puutarhakalusteitakin, ja talvisaikaan amppelikoukkuihin ripustetut tunnelmalyhdyt ovat suosittuja.

Allekirjoittaneelta vietiin kesäkuun viimeisenä viikonloppuna jo toisen kerran kaunis pelargoniamppeli kuistin päädystä.

Aikaisemmin on lähtenyt muun ohella vanha ruosteinen puutarhalyhty, jonka sisällä oleva ledivalonauha, joka oli kiinnitetty seinäpistorasiaan, oli kiskaistu poikki. Varasrukka ei kai tyhmyyttään ymmärtänyt että katkennut piuha on käyttökelvoton.

Varastettujen tavaroiden arvo ei ole suuren suuri lukuunottamatta arvokkaita polkupyöriä ja kalliita puutarhakalusteita. Arvokkaampaa omaisuutta vietäessä asialla lienevätkin ammattivarkaat jotka heittävät tavarat pakettiauton perään ja kaasuttavat tiehensä.

Tontille asennettu valvontakamera ja sisääntuloväylien Yksityisalue-kyltit eivät varkaita estä. Näyttää siltä, että paikkoja kierrellään ihan tarkoituksella etukäteen ja etsitään mitä varastettavaa pihoilta löytyisi.

Mutta kesäkukkien, koriste-esineiden ja ruosteisten lyhtyjen toistuvaa viemistä en ymmärrä, niillä kun ei ole juurikaan vaihtoarvoa.

Kukka-amppelikin on kai aika vaikea muuttaa rahaksi tai vaihtaa vaikkapa pariin pilleriin tai kaljaan että saa pään sekaisin? Vai myydäänkö pikkutavaroita netissä tai kirppareilla muutaman kymmenen sentin hintaan?

Kukkien ja varastettujen esineiden tilalle saa uusia, mutta on todella epämiellyttävää havaita, että kotipiirissä hiippailee tämän tästä hämärätyyppejä varastamisaikeissa. Ajatuskin kuistilla lymyilevästä varkaasta puistattaa.

Toiminta loukkaa sitä paitsi asukkaiden kotirauhaa ja yksityisyyden suojaa. Ja rikollista toimintaahan varkaudet ja näpistykset ovat, ihan oikeasti rikoslaissa kriminalisoitua.

Poliisille ei pikkuvarkauksista kannata ilmoittaa, heillä on tärkeämpääkin tekemistä. Ehkä tällainen toiminta kuitenkin vähenisi, jos ihmiset olisivat valppaita ja kysyisivät vähän tavaran alkuperän perään, jos joku muu kuin puutarhakauppias kaupittelee halvalla vaikkapa kukka-amppelia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut