Pääkirjoitus: Tikkurilan asemalle tarvittaisiin jelppareita neuvomaan ihmisiä

Armi Suojanen

Armi Suojanen

Helsingin keskustassa on jo vuosia käyskennellyt Helsinki Helppejä, jotka opastavat niin turisteja kuin muita neuvoja tarvitsevia. Vantaalla vastaava apu olisi tarpeen Tikkurilan rautatieasemalla.

Asemalla ihmetellään, missä suunnassa tiedekeskus Heureka on, missä on aseman wc, miten pääsee poliisin lupatoimistoon, mistä löytää lentoasemalle menevän junan ja niin edelleen.

Kaikki vantaalaisetkaan eivät tunne paikkoja. Aseman opasteissa on toivomisen varaa ja moni on liian arka kysyäkseen vastaantulijalta, jos tämä ylipäätään osaa neuvoa.

Näkyvään asuun pukeutuneen Vantaa-jelpparin puoleen olisi helppo kääntyä. Heillä olisivat hallussa niin Vantaan vierailun arvoiset paikat kuin rautatieaseman toiminnot ja hyvä kielitaito.

Asemalla on Vantaa-info, mutta sillä on paljon muitakin tehtäviä kuin turistineuvonta. Vantaa-infoa ei edes heti löydä, kun se ei ole Asemasillalla.

Vantaan omat helpit antaisivat myönteisen kuvan kaupungista ja työ olisi tervetullutta opiskelijoille.

Palkkauskulujen kattamiseen pitäisi Vantaan kaupungin ohella osallistua ainakin VR:n.

Armi Suojanen

toimittaja

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut