Mielipide: Katuvalot menivät väärään osoitteeseen

Kirjoittaja kaipaa valaistusta Nissaksen kevyen liikenteen reitille. Arkisto/Johanna Halava

Kirjoittajaa harmittaa monen kohteen koristeellinen valaisu, kun valojen tarvetta olisi myös pimeillä reiteillä.

Vantaan kaupungilta on pyydetty Hakunilaan Nissaksen Kyläkasken hiekkatielle katuvaloja tietääkseni 10 vuoden ajan. Vastaus on kuulemma ollut, ettei ole rahaa. Itse olen myös kysynyt valojen perään, mutta minulle ei ole edes vastattu.

Nyt löytyykin yllättäen rahaa Tikkurilaan Valkoisenlähteentielle Orvokkitien sillalle maisemavalaistukseen ja kohdevalot Winterinmäen männyille!

Telkkarissa tuli dokumentti valosaasteesta, kuinka esimerkiksi mainosvalot kaupungeissa häiriköivät öisin lintujen suunnistusta. Kun valot kohdistetaan puihin, myös puut kärsivät. Se osa puuta, mihin valo ei yöllä osu, kasvaa paremmin kuin valossa oleva.

Kiva, että Vantaa laittaa rahaa tuohon hömppään, mutta Nissaksessa kuljetaan syksyt ja talvet taskulampulla. Missä muualla pääkaupunkiseudulla joutuvat koululaiset, töihin menijät tai ulkoilijat käyttämään taskulamppua?

Hiekkatie on kovassa käytössä ulkoilijoiden parissa. On aika turvatonta kävellä marraskuussa koiran kanssa kello 19, kun et näe mitään eteen. Lumi, jos sitä tulee, valaisee hieman, mutta muuten on säkkipimeää. Ei paljon lohduta, että saavathan Jokiniemen männyt sentään valoa.

Olisin todella iloinen valoista myös Nissaksessa, liiketunnistimella toimivat olisivat luksusta. Ei niiden turhaan tarvitse loistaa, jos kukaan ei liiku siellä.

Voisiko Vantaan kaupunki vastata, miksi rahaa riittää mäntyjen turhiin valoihin, mutta ei edes tuolle pätkälle Nissasta, jossa koululaiset liikkuvat aamuhämärissä kouluun ja illalla treeneihin?

Ärsyyntynyt taskulampun valossa liikkuva

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut