Mielipide: Kaupunki vastaa mammografiaan kutsua odottavalle – "Täysin ilman kutsua ei jää kukaan"

Terveystalossa varmistetaan aina vuoden lopussa, että kaikille kutsuttaville on varmasti kutsukirje lähetetty, Vantaan kaupungilta vastataan.

Nimimerkki Syöpäklinikan työntekijä kysyi Vantaan Sanomien Lukijan areenalla, mikseivät mammografiaseulontakuvaukset hoidu Vantaalla ajallaan. Mammografiaseulonnat on hankittu Terveystalolta tämän vuoden alusta.

Terveystalosta saadun tiedon mukaan yleisesti ottaen Vantaan seulontamammografiat etenevät suunnitelman mukaisesti. Elokuun alkuun mennessä yli puolet seulontamammografiaan kutsuttavista on jo saanut kutsukirjeen.

Seulonnan ajankohta voi vaihdella kutsukertojen välillä jonkin verran, kutsujärjestys määräytyy Vantaalla syntymäkuukauden perusteella.

Vantaalaisia kutsutaan useaan eri toimipisteeseen myös postinumeron perusteella, joten tämä voi jonkin verran vaikuttaa kutsuajankohtaan. Täysin ilman kutsua ei jää kukaan. Terveystalossa varmistetaan aina vuoden lopussa, että kaikille kutsuttaville on varmasti kutsukirje lähetetty.

Asiakkaat voivat aina olla yhteydessä seulonnan asiakaspalveluun, jolloin tarkistetaan asiakkaan henkilökohtainen tilanne ja pystytään antamaan seulonta-aika nopeallakin aikataululla.

Vapaaehtoisiin mammografiakuvauksiin osallistuminen on tärkeää, jotta mahdollinen rintasyöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa. Pahoittelemme kirjoittajan kokemusta kutsun viipymisestä.

Aiheesta on tarkempaa tietoa Vantaan kaupungin nettisivuilla.

Piia Niemi-Mustonen

vs. terveyspalvelujen johtaja

ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palvelupäällikkö

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu