Mielipide: Nissakseen Kyläkasken hiekkaraiteille ei ole tulossa valaistusta

Vantaalla valaistaan vain niitä reittejä, joita pidetään talvisin kunnossa ja jotka ovat vähintään 3,5 metriä leveitä. Anu Pakarinen

Kaupunki vastaa kirjoituksessaan, että Nissakseen Kyläkasken hiekkatielle ei ole tulossa valaistusta.

Kirjoittaja toivoi Vantaan Sanomien Lukijan areenalla valaistusta Kyläkasken viheralueen hiekkaraiteille, joita koululaiset suosivat.

Vantaalla valaistaan vain talvikunnossapidettäviä reittejä, joiden leveysvaatimus on koneellisen kunnossapidon vuoksi 3,5 metriä. Alueen vanhat raitit ovat tätä kapeampia, joten talvikunnossapito ja valaistus edellyttäisivät merkittäviä investointeja.

Talvikunnossapidettäviksi rakennetaan ensisijaisesti vain tarpeellisimmat reitit. Turvalliseksi koulutieksi on alueella jo olemassa Hakunilantien varressa valaistu kevyenliikenteenväylä. Monilla uudemmilla asuinalueilla puistoraittien rakentamista vielä odotetaan.

Yleisten alueiden suunnittelussa pyritään vastaamaan peruspalveluiden turvaamisen lisäksi myös kaupungin elinvoiman ja vetovoiman kehittämistarpeeseen. Keskusta-alueilla tämä voi näkyä muun muassa maiseman arvokkaiden kohteiden valaisuna.

Heidi Burjam

puistosuunnittelupäällikkö

Vantaan kaupunki

kaupunkiympäristön toimiala

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut