Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Nissakseen Kyläkasken hiekkaraiteille ei ole tulossa valaistusta

Kaupunki vastaa kirjoituksessaan, että Nissakseen Kyläkasken hiekkatielle ei ole tulossa valaistusta.

Kirjoittaja toivoi Vantaan Sanomien Lukijan areenalla valaistusta Kyläkasken viheralueen hiekkaraiteille, joita koululaiset suosivat.

Vantaalla valaistaan vain talvikunnossapidettäviä reittejä, joiden leveysvaatimus on koneellisen kunnossapidon vuoksi 3,5 metriä. Alueen vanhat raitit ovat tätä kapeampia, joten talvikunnossapito ja valaistus edellyttäisivät merkittäviä investointeja.

Talvikunnossapidettäviksi rakennetaan ensisijaisesti vain tarpeellisimmat reitit. Turvalliseksi koulutieksi on alueella jo olemassa Hakunilantien varressa valaistu kevyenliikenteenväylä. Monilla uudemmilla asuinalueilla puistoraittien rakentamista vielä odotetaan.

Yleisten alueiden suunnittelussa pyritään vastaamaan peruspalveluiden turvaamisen lisäksi myös kaupungin elinvoiman ja vetovoiman kehittämistarpeeseen. Keskusta-alueilla tämä voi näkyä muun muassa maiseman arvokkaiden kohteiden valaisuna.

Heidi Burjam

puistosuunnittelupäällikkö

Vantaan kaupunki

kaupunkiympäristön toimiala