Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vantaan huolestuttavien työttömyyslukujen tulee ohjata tehokkaaseen "uudelleenrakentamiseen"

Nuori kirjoittaja toivoo Vantaan panostavan nuorten työllistymisen tukemiseen aiempaa paremmin.

Vantaan Sanomat uutisoi 9. heinäkuuta Vantaan työllisyystilanteesta. Artikkelin mukaan työttömien työnhakijoiden osuus Vantaalla on pääkaupunkiseudun suurin. Työttömänä on 23 314 ihmistä, joka on laskennallisesti sama määrä kuin Kivistön, Korson ja Tikkurilan asukasmäärät yhteensä.

Työllisyysluvut huolestuttavat, eikä tilanne voi jatkua näin. Varsinkin koronan aiheuttama työttömyys on iso isku. Työmarkkinat muuttuvat nopeaan tahtiin ja teknologian tuomaa muutosta ei voi jättää huomioimatta. Vantaan on koronan jälkeen toteutettava niin sanottu "uudelleenrakentaminen" tehokkaasti.

Opiskelun ja työelämän välistä siltaa on vahvistettava. Meidän tulee panostaa enemmän koulutukseen, tukea enemmän nuoria ja nuorten palveluita, jotka tukevat työllistymistä ja kouluttautumista sekä madaltaa työelämän kynnyksiä. Meidän on lisäksi tuettava uusien työpaikkojen luomista, kannustettava yrittäjyyteen ja jatkuvaan oppimiseen.

Nuorena vantaalaisena haluan olla mukana edistämässä kaupunkia kohti parempaa työllisyysastetta. Minun ikäisissä vastavalmistuneissa nuorissa on monia, jotka jäävät työelämän ulkopuolelle monesta eri syystä. Yksikin sentti pois nuorten palveluista on haitaksi kaupungin tulevaisuudelle.

Gurmann Saini